ΤΟΠΙΚΑ

Προκήρυξη για την κάλυψη θέσης νέου διευθυντή στη ΔΕΥΑΜΒ

προκήρυξη-για-την-κάλυψη-θέσης-νέου-δι-1556

Προκήρυξη για την κάλυψη της θέσης του γενικού διευθυντή της ΔΕΥΑΜΒ, ο οποίος δεν θα είναι απαραίτητα από την «οικογένεια» της δημοτικής επιχείρησης, ετοιμάζεται να βγάλει η ΔΕΥΑΜΒ, μετά την «καρατόμηση» του Σταύρου Τζίνη από τη συγκεκριμένη θέση, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Αρη Σαββάκη, πιθανόν στο ερχόμενο διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης θα ληφθεί απόφαση για την έκδοση προκήρυξης για την κάλυψη της θέσης.

Η κάλυψη της θέσης δεν θα γίνει με επιλογή από το υπάρχον προσωπικό αλλά μέσα από διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ. Όπως ανέφερε ο κ. Σαββάκης, ο νέος Νόμος 4483 που ψηφίστηκε στις 31 Ιουλίου 2017 προβλέπει την κάλυψη της θέσης διαγωνισμό που θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος και να διεκδικήσουν τη θέση του γενικού διευθυντή και άτομα εκτός ΔΕΥΑΜΒ, που όμως να διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα. Αυτό σημαίνει ότι ο νέος διευθυντής της ΔΕΥΑΜΒ δεν αποκλείεται να είναι εξωτερικός.

Η διαδικασία θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ. Εκεί θα στείλει την προκήρυξη που πρόκειται να εγκρίνει στο διοικητικό της συμβούλιο. Μέσω ΑΣΕΠ θα βγουν οι τρεις επικρατέστεροι με βάση τα προσόντα τους. Ανάμεσα στους τρεις θα κληθεί να αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ σε συνεδρίασή του. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο τετράμηνο.

Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου αποφασίστηκε η παύση και αντικατάσταση του Σταύρου Τζίνη από τη θέση του γενικού διευθυντή. Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος είχε ανακοινώσει την απόφαση φανερά εκνευρισμένος, για την ανακοίνωση που είχε εκδώσει ο Σύλλογος Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ για να εκφράσει την αντίθεσή των εργαζομένων στην εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ, λύση που προτάθηκε από τον δήμαρχο, και να εγκαλέσουν τη δημοτική αρχή για ενέργειες στις οποίες δεν έχει προχωρήσει η διοίκηση προς όφελος της λειτουργίας της δημοτικής επιχείρησης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου