ΤΟΠΙΚΑ

Δυναμώνει η φωνή της «Κοινωνικής Συμμαχίας»

δυναμώνει-η-φωνή-της-κοινωνικής-συμμ-1810

Τη φωνή τους ενάντια στη λιτότητα, την ανεργία και την υπερφορολόγηση ενώνουν ο ένας μετά τον άλλο φορείς της Μαγνησίας, που συγκρότησαν την «Κοινωνική Συμμαχία» και ετοιμάζονται για το πρώτο αγωνιστικό ραντεβού στους δρόμους την ερχόμενη Τετάρτη 30 Μαΐου, στις 9 το πρωί, στην πλατεία Ελευθερίας.

H Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας θα συμμετάσχει στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης διεκδικώντας προστασία της κύριας κατοικίας και για τα επόμενα χρόνια, με μοναδικό κριτήριο την ανάλυση της εισοδηματικής ικανότητας του δανειολήπτη. Διεκδικεί ακόμη απαλοιφή υπολοίπων οφειλής έπειτα από οικειοθελή και συνενωτικό πλειστηριασμό ακινήτου, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις εκείνες για τις οποίες έχει υπάρξει προσημείωση, να ληφθεί μέριμνα για τους εγγυητές, συνοφειλέτες, επαγγελματίες συνταξιούχους σε περίοδο κρίσης, στο πεδίο των ηλεκτρονικών συναλλαγών, να θεσμοθετηθεί ένας μοναδικός ακατάσχετος επιχειρηματικός λογαριασμός ανά επιχείρηση, πάγωμα και μετατροπή των οφειλών στον ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ σε ασφαλιστικό χρόνο, άμεση ενεργοποίηση του επιδόματος ανεργίας στους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους χωρίς προαπαιτούμενα.

Ο Σύλλογος Χρυσοχόων Ωρολογοποιών Ν. Μαγνησίας συμμετέχει στην Πανεθνική κινητοποίηση των παραγωγικών και επιστημονικών φορέων και καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στο κλείσιμο των επιχειρήσεών τους τη συγκεκριμένη ημέρα από 09:00 έως 11:00π.μ.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απευθύνουν με ανακοινώσεις τους το Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ Τσιμεντοβιομηχανιών και άλλων επιχειρήσεων νομού Μαγνησίας και ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, που ζητά από την κυβέρνηση «να πάρει πίσω τις περικοπές των συντάξεων και όλα τα αντισυνταξιουχικά μέτρα και να μην εφαρμοστεί η μείωση του αφορολόγητου».

Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Νομού Μαγνησίας «Οι Αγιοι Ανάργυροι» καλεί όλα τα μέλη με τις οικογένειές τους στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την ημέρα της απεργίας στην πλατεία Ελευθερίας, «για να βροντοφωνάξουμε “όχι” σε άλλες περικοπές συντάξεων, επιδομάτων, υπερφορολόγησης, “ναι” στη δημόσια δωρεάν υγεία χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» στηρίζοντας την «Κοινωνική Συμμαχία», απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε όλα τα μέλη και τις οικογένειες του Σωματείου. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει και ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) κ. Ι. Βαρδακαστάνης «η κοινωνία έχει ανάγκη από τέτοιες πρωτοβουλίες. Η Αναπηρία σε επίπεδο κοινωνίας είναι κομμάτι της ανθρώπινης ποικιλομορφίας και όχι ανάθεμα ή κατάρα. Είναι υπόθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και απαιτεί συμπράξεις και συνέργειες». Ο «Ιππόκαμπος» διεκδικεί ψήφιση διάταξης με την οποία θα εξαιρούνται τα αναπηρικά επιδόματα από την υποχρέωση αναγραφής και δήλωσής τους ως εισόδημα, καθότι δεν αρκεί να είναι αφορολόγητο, απαλλαγή όλων των ατόμων με αναπηρία με ποσοστό τουλάχιστον 67%, ανεξαρτήτως κατηγορίας αναπηρίας και των οικογενειών που βαρύνονται φορολογικά με άτομα με βαριά αναπηρία, από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, να μην υπάρξει καμία μείωση του αφορολογήτου ορίου για κανένα πολίτη. Ειδικότερα για τα άτομα με αναπηρία – χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους ζητείται η διατήρηση των φοροαπαλλαγών που είναι σε ισχύ. Επίσης ζητά επέκταση της φοροαπαλλαγής των ατόμων με αναπηρία και στο τεκμαρτό εισόδημα, απαλλαγή όλων των ατόμων με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, ανεξαρτήτως κατηγορίας αναπηρίας και των οικογενειών που βαρύνονται φορολογικά με άτομα με βαριά αναπηρία από τον ΕΝΦΙΑ, προστασία από πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας και αύξηση του ακατάσχετου ποσού σε λογαριασμό μισθού ή σύνταξης ατόμων με αναπηρία στο ύψος των 3.000 ευρώ, λόγω αυξημένων αναγκών εξαιτίας της αναπηρίας τους.

Συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι. Σε ανακοίνωσή του «το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, σε συντονισμό με τις άλλες Ενώσεις της χώρας στα ΜΜΕ, κηρύσσει 24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που εξήγγειλαν η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και οι φορείς της Κοινωνικής Συμμαχίας. Η απεργία του κλάδου θα αρχίσει στις 06.00 της Τετάρτης 30/5/2018 και θα λήξει την ίδια ώρα της Πέμπτης 31/5/2018.

Στην απεργία συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ), διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.

Ο δημοσιογραφικός κλάδος διεκδικεί απεργώντας:

-Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, με ίσα δικαιώματα

-Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις

-Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας

-Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

-Στήριξη των Επικουρικών Ταμείων του Κλάδου

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να περιφρουρήσουν την 24ωρη απεργία της Τετάρτης 30 Μαΐου 2018, να συμμετάσχουν δυναμικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις και να διασφαλίσουν την επιτυχία της».

Ο «πλατειάρχης» απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής

Ιδιαίτερο κάλεσμα συμμετοχής στο πρώτο αγωνιστικό ραντεβού της Κοινωνικής Συμμαχίας στους δρόμους απευθύνει ο επονομαζόμενος «πλατειάρχης», Λάμπρος Μακρής:

«Αγαπητοί φίλοι και φίλες, την ερχόμενη Τετάρτη 30 Μαΐου και ώρα 9 το πρωί γίνεται στην ιστορική και μαρτυρική πλατεία Ελευθερίας απεργιακή συγκέντρωση για διάφορα θέματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό. Σας καλώ όλους με την παρουσία μας να σχηματίσουμε ένα ανθρώπινο ειρηνικό τσουνάμι, με το σκεπτικό να βάλουμε ένα τέλος στους εγκληματίες ευρωπαίους δανειστές και συνάμα σε όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις οι οποίες με θρησκευτική ευλάβεια εφαρμόζουν τα απάνθρωπα και αντιλαϊκά μέτρα. Οσο περισσότερη συμμετοχή έχουμε στη συγκέντρωση τόσο περισσότερο θα ακουστεί η φωνή μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου