ΤΟΠΙΚΑ

Αστυνομική επιχείρηση με 10 συλλήψεις σε Νεάπολη και Αλιβέρι

αστυνομική-επιχείρηση-με-10-συλλήψεις-σ-6222

Επιχείρηση ευρείας αστυνομικής κλίμακας χθες στους καταυλισμούς των Ρομά στη Νεάπολη και στο Αλιβέρι, με τρεις συλλήψεις για ρευματοκλοπές και επτά συλλήψεις για οδήγηση χωρίς άδεια.

Στους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι τρεις Ρομά είχαν συνδέσει παρανόμως τις οικίες τους με το δίκτυο της ΔΕΗ και επί σειρά ετών κατανάλωναν ηλεκτρικό ρεύμα χωρίς να καταβάλλουν το αντίστοιχο αντίτιμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μία από τους συλληφθέντες κατανάλωνε ηλεκτρικό ρεύμα χωρίς να πληρώνει το παραμικρό αντίτιμο στη ΔΕΗ επί δέκα ολόκληρα χρόνια.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου με τη συνδρομή υπαλλήλων του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) συνέλαβαν χθες έναν 39χρονο ημεδαπό.

Ο συλληφθείς διαπιστώθηκε ότι είχε εγκαταστήσει σε αυθαίρετη κατασκευή συνδεσμολογία με καλώδια του δικτύου της ΔΕΗ.

Καταναλώνοντας παράνομα ρεύμα επί έξι χρόνια όπως διαπιστώθηκε, ο 39χρονος ζημίωσε τη ΔΕΗ με συνολικό ποσό ύψους 4.800 ευρώ, σύμφωνα με εκτίμηση υπαλλήλων της ΔΕΗ.

Για τους ίδιους λόγους συνελήφθη και μία 19χρονη Ρομά που ήταν συνδεμένη με τη ΔΕΗ παράνομα επί πέντε έτη, ζημιώνοντας τη δημόσια επιχείρηση με το ποσό των 7.500 ευρώ, και μία 22χρονη που ήταν συνδεμένη παράνομα επί μία ολόκληρη δεκαετία.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στα δικαστήρια Βόλου και παραπέμφθηκαν για να δικαστούν στο Αυτόφωρο, αλλά ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία και θα δικαστούν τελικά σήμερα.

Οι άλλοι επτά Ρομά συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς της ΟΕΠΤΑ της Τροχαίας Βόλου, καθώς για τα δίκυκλα που οδηγούσαν δεν είχαν άδειες οδήγησης. Πρόκειται για πέντε άνδρες ηλικίας 36 ετών (οι δύο), 47, 35 και 53 ετών, και δύο γυναίκες ηλικίας 25 και 58 ετών.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου