ΤΟΠΙΚΑ

Η Τ.Ο. ΑΕΙ Βόλου της ΚΝΕ για τις φοιτητικές εκλογές στον Βόλο

η-τ-ο-αει-βόλου-της-κνε-για-τις-φοιτητικ-7869

Η Τοπική Οργάνωση ΑΕΙ Βόλου της ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της για τα αποτελέσματα των πρόσφατων φοιτητικών εκλογών στις Σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο, αναφέρει τα εξής:

“Χαιρετίζουμε τους πάνω από 300 φοιτητές που στήριξαν τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας στις σχολές του Βόλου, καθώς και τους δεκάδες φοιτητές που συμμετείχαν μαζί με τα μέλη της ΚΝΕ ως υποψήφιοι. Μάλιστα σε ορισμένες σχολές και παρά τη μεγάλη αποχή μιας και συνολικά ψήφισαν κοντά στους 800 φοιτητές, τα ψηφοδέλτια της ΠΚΣ είχαν αύξηση και σε απόλυτο αριθμό.

Το αποτέλεσμα αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία μιας και όλο το προηγούμενο διάστημα έγινε μια μεγάλη προσπάθεια, τόσο κεντρικά όσο και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, να απαξιωθούν οι φοιτητικές εκλογές. Η προσπάθεια αυτή βέβαια δεν αφορά μόνο τις φοιτητικές εκλογές, αλλά όλη την λειτουργία και την δράση των Φοιτητικών Συλλόγων. Αφορά την συνολικότερη προσπάθεια που γίνεται για να επικρατήσει η απογοήτευση και η μοιρολατρία, ο συμβιβασμός και η υποταγή, ανάμεσα στους φοιτητές, ώστε να μην υπάρχει καμία αντίδραση απέναντι στην επίθεση που δέχονται οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Το αποτέλεσμα δείχνει που μπορούν να βρουν αποκούμπι οι φοιτητές. Είναι οι δυνάμεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ που είναι στην πρώτη γραμμή για την αλλαγή των συσχετισμών στους Φοιτητικούς Συλλόγους, κόντρα στην διάλυση και τον εκφυλισμό που επικρατεί. Που όλη τη χρονιά είναι μπροστά στον αγώνα για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που βιώνουν οι φοιτητές. Που οργανώνουν μια σειρά από δραστηριότητες και κινητοποιήσεις, για το κόστος σπουδών των φοιτητών, για την μόρφωσή τους, αλλά και για την εργασιακή τους προοπτική, για τον πόλεμο και τις εξελίξεις στην περιοχή μας, για όλα τα θέματα που αφορούν τη ζωή μας, έχοντας στο επίκεντρο πάντα το ζωντάνεμα των Φοιτητικών Συλλόγων.

Δεν κλείνουμε τα μάτια στην αποχή που καταγράφεται. Εμείς θα αξιοποιήσουμε την συμμετοχή μας, τις θέσεις μας στα Διοικητικά Συμβούλια, ώστε να δημιουργήσουμε κλίμα συμμετοχής των φοιτητών. Κόντρα στην λάσπη απέναντι σε κάθε συλλογική προσπάθεια και αγώνα, κόντρα στον ατομικισμό που καλλιεργείται. Σε αυτήν την κατάσταση κανένας δεν μπορεί να είναι μόνος του. Μπορούμε μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες, να αντιπαλέψουμε την κατάσταση. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα. Αυτή η προσπάθεια περνάει μέσα από την αντιπαράθεση με τα μέτρα της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και όλων των προηγούμενων, που έχουν τσακίσει τα δικαιώματα των φοιτητών και των οικογενειών τους. Μέσα από την αντιπαράθεση με το παραμύθι της Κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων περί «δίκαιης» ανάπτυξης, που στην προσπάθειά τους να εγκλωβίσουν τον λαό και την νεολαία, θέλουν τους φοιτητικούς συλλόγους είτε να είναι χειροκροτητές, είτε να μην υπάρχουν καθόλου.

Απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα στους φοιτητές που απείχαν γιατί η συντριπτική τους πλειοψηφία έχει συμφέρον από την κοινή δράση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Τους καλούμε να σκεφτούν, ποιοι είναι αυτοί που τους στέλνουν στον καναπέ και καλλιεργούν το κλίμα συμβιβασμού και ποιοι είναι αυτοί που μπαίνουν μπροστά και αγωνίζονται ενάντια σε αυτήν την κατάσταση.

Δεν χάνουμε χρόνο, θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας το επόμενο διάστημα για την ανασύνταξη του φοιτητικού κινήματος, στην πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες των φοιτητών στη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου