ΤΟΠΙΚΑ

Μητέρες της Αγριάς τίμησαν τις πρόσφυγες μητέρες στον «Μόζα»

μητέρες-της-αγριάς-τίμησαν-τις-πρόσφυ-8369

Επίσκεψη στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο «Μόζα» πραγματοποίησαν το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγριάς Μαγνησίας, στο πλαίσιο ενός συνόλου εκπαιδευτικών δράσεων και με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας.

Η κ. Τσεκούρα, προϊσταμένη του Ειδικού Νηπιαγωγείου Αγριάς σε συνεργασία με τον μεταφραστή της οργάνωσης ΑΡΣΗ (που βοηθά πρόσφυγες) και την εκπρόσωπο του Υπουργείου Παιδείας, αφού προηγήθηκε παιχνίδι γνωριμίας με τις μητέρες των μαθητών του σχολείου και τις πρόσφυγες μητέρες και των παιδιών τους, αφηγήθηκε την ιστορία της Χαλιμάς. Η ιστορία της Χαλιμάς, μοιράστηκε σε έντυπη, εικονογραφημένη και δίγλωσση μορφή έτσι ώστε τα μηνύματα της ιστορίας να έχουν την καλύτερη δυνατή απήχηση σε όλους τους εμπλεκόμενους. Μετά το πέρας της δράσης, οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου και Ειδικού Νηπιαγωγείου πρόσφεραν στους νέους φίλους τους γλυκά και γραφική ύλη και αντίστοιχα οι μητέρες των μαθητών του σχολείου πρόσφεραν στις πρόσφυγες μητέρες ένα αναμνηστικό της εκδήλωσης με το σήμα της ελιάς. Η εκδήλωση ήταν επιτυχής κι έκλεισε με ελληνικούς και αραβικούς χορούς. Οι υπεύθυνοι του κέντρου φιλοξενίας εκδήλωσαν την επιθυμία να επαναληφθεί η δράση, τούτη τη φορά όμως στο χώρο του σχολείου στην Παιδόπολη.

«Φέρουμε βαθιά την πεποίθηση ότι η καρδιά της κοινωνίας είναι η παιδεία. Ελπίζουμε ότι τόσο με αυτή την κίνηση, όσο και άλλες που υλοποιούνται πλέον σταθερά, η τοπική κοινωνία να έρθει σε άμεση επαφή με το σχολείο και το έργο μας, να γνωρίσει το χώρο μας στην Παιδόπολη της Αγριάς, ένα χώρο από τον οποίο όλοι περνούν συχνά απέξω, αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν εκ των έσω και ίσως, από τη θέση του ο καθένας, βοηθήσει με όποιο τρόπο θεωρήσει πρόσφορο. Για εμάς, ακόμη και μία επίσκεψη στο σχολείο, κατόπιν συνεννόησης πάντα, είναι εξαιρετικά θετική και σας ενθαρρύνουμε να την πραγματοποιήσετε», ανέφεραν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου