ΤΟΠΙΚΑ

Eπαινοι από τον ΣΙΣΑΜ στους μαθητές στις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ

eπαινοι-από-τον-σισαμ-στους-μαθητές-στι-9510

Χαμόγελα προχθές στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ. Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών Μαγνησίας (ΣΙΣΑΜ) βράβευσε με επαίνους τους μαθητές του τμήματος μηχανών και συστημάτων αυτοκινήτων για την πρακτική τους άσκηση σε επιχειρήσεις-μέλη του.

Η βράβευση διοργανώθηκε για την άριστη επίδοση και ποιοτική υλοποίηση του θεσμού της πρακτικής άσκησης για τη χρονική περίοδο 2017-2018. Στο πλαίσιό της δώδεκα συνολικά μαθητές παρέλαβαν επαίνους.

Οι μαθητές που βραβεύτηκαν ήταν οι Σταύρος Αλμπάνης, Ρέντιον Ζάνι, Αουρέλ Ντάνι, Δημήτρης Τσίντζος, Ιωάννης Βολικάκης, Ιωάννης Γαλανούλης, Δημήτρης Γαρυφάλλου, Βασίλειος Κανάς, Άγγελος Κωνσταντινάκης, Αιμιλιάνο Τοτσίλα, Ευάγγτελος Χαλκιάς και Παναγιώτης Βογιατζής.

Ο πρόεδρος του ΣΙΣΑΜ Μαγνησίας, Σταύρος Ζεϊμπέκης, και το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου ευχαριστούν θερμά τον διευθυντή των ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ, Αλκιβιάδη Κουκουλή, και τους καθηγητές Γεώργιο Σπηλιόπουλο και Σπύρο Μορφόπουλο για την άριστη συνεργασία τους.

«Για εμάς είναι πολύ σημαντικό που οι νέοι επιλέγουν ανεξάρτητα συνεργεία για να κάνουν την πρακτική τους, καθώς χρειαζόμαστε εξειδικευμένους τεχνίτες», εξήγησε ο κ. Ζεϊμπέκης.

Εξάλλου, πολλοί ιδιοκτήτες συνεργείων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών ξεκίνησαν τη δραστηριοποίηση στον χώρο εργαζόμενοι ως υπάλληλοι σε άλλα συνεργεία.

«Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους μαθητές, να τους δώσουμε την προοπτική που έχει ο κλάδος. Τα επαγγέλματα του μηχανικού, του ηλεκτρολόγου και του φανοποιού δεν είναι επαγγέλματα τιμωρίας όπως ήταν κάποτε. Απαιτούν άριστη εξειδίκευση και συνεχή εκπαίδευση για να παρακολουθεί κανείς τις εξελίξεις του αυτοκινήτου», επισήμανε ο ίδιος.

Μάλιστα, πρόκειται για επαγγέλματα τα οποία εν μέσω κρίσης έχουν επαγγελματική αποκατάσταση. «Οι επιχειρήσεις στο νομό μας που προσπαθούν να βρουν εξειδικευμένους τεχνίτες είναι πολλές. Γι’ αυτό και οι νέοι τεχνίτες είναι το μέλλον για τα συνεργεία μας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σε αυτή την κατεύθυνση ο πρόεδρος ανακοίνωσε στην εκδήλωση ότι στις αρχές της επόμενης σχολικής χρονιάς ο σύλλογος θα βραβεύσει τον καλύτερο μαθητή από το τμήμα των μηχανικών οχημάτων με ένα tablet.

Συγκεκριμένα, παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο κ. Ζεϊμπέκης, ο β’ αντιπρόεδρος του συλλόγου, Δημήτρης Αποστολόπουλος, ο γενικός γραμματέας Νίκος Πλουμιστός και ο ταμίας Γιάννης Πασιάς.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου