ΤΟΠΙΚΑ

Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα ζητούν μαθητές του 6ου Δ.Σ. Ν. Ιωνίας

επιστροφή-των-γλυπτών-του-παρθενώνα-ζ-10531

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, στις 18 Μαΐου, η ΣΤ΄ τάξη του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας Βόλου ξεκίνησε τη σχολική της μέρα αναρτώντας πανό με το σύνθημα «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα». Στη συνέχεια έκανε μια εικονική περιήγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης. Τα παιδιά μέσα από videos και εργασίες έμαθαν πως το Μουσείο Ακρόπολης αφηγείται συμπυκνωμένα κορυφαίες στιγμές του αρχαίου ελληνικού Πολιτισμού. Στο τέλος συνέταξαν επιστολή προς τον Διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου με αίτημα την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στον τόπο τους. Η επιστολή θα μεταφραστεί στην αγγλική γλώσσα και θα αποσταλεί στο Βρετανικό Μουσείο.

Την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018 οι μαθητέ/τριες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά αυτούς τους πολιτιστικούς θησαυρούς κατά την επίσκεψή τους στο Μουσείο της Ακρόπολης. Την επιστολή τους θα παραδώσουν και στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον οποίο θα συναντήσουν στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής τους επίσκεψης.

Η επιστολή των μαθητών

Προς τον Διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου

Αξιότιμε κύριε Διευθυντή

Είμαστε οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας Βόλου, στην Ελλάδα και σας απευθύνουμε αυτήν την επιστολή για να σας ζητήσουμε την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Πρώτα απ’ όλα για τον ελληνικό λαό τα γλυπτά του Παρθενώνα είναι πολύ σημαντικά, γιατί αποτελούν μέρος του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας, της πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και της ψυχής ολόκληρου του έθνους. Τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι απαράμιλλης ομορφιάς, απίστευτης καλλιτεχνικής δημιουργίας και ιστορικής παρακαταθήκης.

Επίσης ο επισκέπτης της Ακρόπολης δεν μπορεί να δει όλα τα γλυπτά του Παρθενώνα και να έχει μια συνολική εικόνα του μνημείου, μιας και πολλά μέρη του εκτίθενται στο Βρετανικό Μουσείο.

Πώς θα νιώθατε, αν αφαιρούσαν μέρη από μνημεία της Μεγάλης Βρετανίας, όπως το Ρολόι του Big Ben ή λίθους από το Stonehenge;

Πιστεύουμε, ότι τι νέο Μουσείο της Ακρόπολης δίπλα στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης, είναι ο κατάλληλος χώρος για να εγκατασταθούν, να συντηρηθούν και να προστατευτούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα που φιλοξενούνται στο Μουσείο σας. Με την επιστροφή τους θα ενωθούν, ώστε να υπάρχει η καλλιτεχνική και ιστορική συνέχεια του μνημείου.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ζητούμε την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στον τόπο τους.

Με εκτίμηση

Οι μαθητές & οι μαθήτριες του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας Βόλου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου