ΤΟΠΙΚΑ

Ικανοποίηση για τη μονιμοποίηση 5ετών πυροσβεστών

ικανοποίηση-για-τη-μονιμοποίηση-5ετών-10973

Στο μόνιμο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος εντάχθηκαν οι πενταετείς πυροσβέστες που πληρούσαν τους όρους και τις προϋποθέσεις. Στον νομό Μαγνησίας οι πενταετείς πυροσβέστες που μονιμοποιήθηκαν είναι 80, ενώ πανελλαδικά φτάνουν τους 2.168.

Η Ένωση Πενταετών Πυροσβεστών Ελλάδος εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες της προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Τόσκα, για την ανταπόκρισή του στο νόμιμο αίτημα των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης να ενταχθούν πριν την παρέλευση της τριετίας στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό, και για τη συνέπεια των λόγων και των ενεργειών του που οδήγησαν στη θετική έκβαση του αιτήματος αυτού.

Ο Βολιώτης πυροσβέστης, αντιπρόεδρος της Ένωσης, Μιχάλης Παπαδόπουλος «ευχαριστεί επιπλέον όλους τους τοπικούς βουλευτές που με τον τρόπο τους βοήθησαν ώστε αυτό το δίκαιο αίτημα να ικανοποιηθεί».

«Τώρα ο αγώνας μας συνεχίζεται για την τελική δικαίωση και των υπόλοιπων συναδέλφων που δεν πληρούσαν τα κριτήρια και ανανέωσαν τη θητεία τους για πέντε ακόμη έτη», λέει ο ίδιος.

Επισημαίνεται ότι η πρώτη προκήρυξη για εποχικούς πυροσβέστες εκδόθηκε το 2003, και το 2011 καθιερώθηκε ο θεσμός του πενταετούς πυροσβέστη μέσω ΑΣΕΠ.

Τον Ιανουάριο του 2012 καταρτίστηκε ο πίνακας επιτυχόντων 3.400 πυροσβεστών από την κατηγορία των εποχικών και 600 λοιπών υποψηφίων.

Ο νόμος στον οποίο εντάχθηκε ο θεσμός είναι ο 3938/2011, ο οποίος προέβλεπε έξι μήνες πριν από τη λήξη της πενταετίας κατάθεση αιτήσεων για ένταξη στο μόνιμο προσωπικό όσων πληρούσαν τους όρους και τις προϋποθέσεις. Όσοι δεν πληρούσαν τους όρους και τις προϋποθέσεις ανανέωσαν την πενταετή θητεία τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου