ΤΟΠΙΚΑ

Δωρεάν ποδήλατα για όλους σε 10 σημεία σε Βόλο και Ν. Ιωνία

δωρεάν-ποδήλατα-για-όλους-σε-10-σημεία-σ-11282

Στους σταθμούς ποδηλάτων θα υπάρχουν ποδήλατα για όλες τις ηλικίες και για ΑμεΑ, με στόχο την ενίσχυση της χρήσης τους στο πολεοδομικό συγκρότημα

Στην προμήθεια 137 ειδικών ποδηλάτων -ανάμεσα στα οποία και για ΑμεΑ- και στη χωροθέτηση δέκα σταθμών ποδηλάτων σε Βόλο και Ν. Ιωνία, απ’ όπου οι δημότες θα μπορούν να τα προμηθεύονται δωρεάν και να τα χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους στο πολεοδομικό συγκρότημα, προχωρά ο Δήμος Βόλου.

Για τη δημιουργία των σταθμών και την αγορά των ποδηλάτων, ο Δήμος Βόλου θα υποβάλει πρόταση για τη χρηματοδότησή του από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το έργο περιλαμβάνεται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του δήμου για τη βιώσιμη αστική ανάπλαση και τίθεται προς έγκριση στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Στο πλαίσιο αυτό θα αγοραστούν συνολικά 137 ποδήλατα εφοδιασμένα με σύστημα εντοπισμού μέσω GPS. Από αυτά τα 92 θα είναι συμβατικά ποδήλατα που θα κλειδώνονται με ηλεκτρονικές κλειδαριές σε σταθμούς βάσης, και επιπλέον 42 ηλεκτρικά που θα κλειδώνονται ηλεκτρονικά με ειδική εφαρμογή του κινητού τηλεφώνου, χωρίς απαίτηση ύπαρξης πρόσθετων ειδικών θέσεων κλειδώματος στην περιοχή των σταθμών βάσης, προσφέροντας τη δυνατότητα χρήσης του συστήματος από άτομα μεγαλύτερων ηλικιών με την ηλεκτρική υποβοήθηση που διαθέτουν.

Επιπλέον, σε επιλεγμένους κεντρικούς σταθμούς της πόλης θα διατίθενται τρία ειδικά διαμορφωμένα ηλεκτρικά ποδήλατα για ΑΜΕΑ και τους συνοδούς τους, ώστε να δίνεται η δυνατότητα ίσων ευκαιριών στα άτομα με κινητικά προβλήματα.

Η εγκατάσταση των σταθμών ποδηλάτων θα γίνει στα εξής σημεία:

*Δημαρχείο

*Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης (Info)

*Παραλία (συμβολή των οδών Ιάσονος και Φιλελλήνων)

*Παραλία (συμβολή των οδών Αντωνοπούλου και Αργοναυτών)

*Περιοχή ΟΣΕ – ΙΚΑ (συμβολή των οδών Κουντουριώτου – Αλ. Παπαδιαμάντη)

*Πλατεία Ελευθερίας

*Περιοχή Αγ. Νικολάου (συμβολή των οδών Γκλαβάνη – Ερμού)

*Πάρκο Αγ. Κωνσταντίνου

*Πρώην Δημαρχείο Νέας Ιωνίας – Mαιάνδρου – Ειρήνης

*Περιοχή Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου (συμβολή των οδών Πλαστήρα και Αθανασάκη).

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου