ΤΟΠΙΚΑ

Στην Κίνα το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

στην-κίνα-το-πανεπιστήμιο-θεσσαλίας-12229

Μία ενδιαφέρουσα επιστημονική εμπειρία είχαν δύο μέλη του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τον περασμένο μήνα στην Κίνα.

Συγκεκριμένα, ο Απόστολος Χατζηδήμος, ομότιμος καθηγητής, και η Παναγιώτα Τσομπανοπούλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια, προσκλήθηκαν για δεύτερη φορά μετά το 2015, να συμμετάσχουν στις εργασίες της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής και της Διεθνούς Ακαδημαϊκής Επιτροπής του Ινστιτούτου Υπολογιστικών Μαθηματικών του Taiyuan Normal University στην πρωτεύουσα Taiyuan της επαρχίας Shanxi της Λ.Δ. Κίνας.

Οι συνεδριάσεις των δύο επιτροπών διήρκεσαν δύο ημέρες (28-29 Απριλίου), με βασικό κορμό την παρουσίαση του απολογισμού για την έρευνα που διεξήχθη τα τρία τελευταία χρόνια και συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων μελών των Επιτροπών που αφορούσε την καθοδήγηση για τη συνέχιση της διεξαγόμενης έρευνας σε θέματα και περιοχές σύγχρονου και μείζονος ενδιαφέροντος.

Στη συνέχεια, από 30/4 έως 2/5, έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο το Συνέδριο «Ημέρες Αριθμητικής Άλγεβρας για Νέους – The Numerical Algebra Days for Youth (NADY 2018)» στο οποίο συμμετείχαν 25 νέοι επιστήμονες (μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές αλλά και νεαρά μέλη ΔΕΠ) πανεπιστημίων από όλη την Κίνα κατόπιν αξιολόγησης και επιλογής.

Τα μέλη του Τμήματος ΗΜΜΥ παρουσίασαν εργασίες τους και άσκησαν καθήκοντα προέδρου σε δύο συνεδρίες.

Μεταξύ των συνεδριάσεων των Επιτροπών και του Συνεδρίου NADY 2018, τα εκτός Κίνας μέλη των Επιτροπών ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο της επαρχίας Shanxi, δεύτερο μεγαλύτερο μουσείο της Κίνας, με άκρως ενδιαφέροντα ευρήματα από την παλαιολιθική εποχή και μεταγενέστερα.

Ο καθηγητής Χατζηδήμος και η καθηγήτρια Τσομπανοπούλου επέστρεψαν στον Βόλο στις 4 Μαΐου και -παρά τη μεγάλη τους εμπειρία από Διεθνή Συνέδρια- εκδήλωσαν την απόλυτη ικανοποίησή τους από το NADY 2018, κυρίως από τον ενθουσιασμό που εκδηλώθηκε με τις ερωτήσεις και τις τοποθετήσεις των νεαρών ερευνητών που συμμετείχαν. Τόνισαν επίσης τη θερμότητα της φιλοξενίας της οποίας έτυχαν, και ευχήθηκαν την πραγματοποίηση ανάλογων συναντήσεων και στη χώρα μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου