ΤΟΠΙΚΑ

Εργαζόμενοι καταγγέλλουν την εκχώρηση των δημοτικών τελών. Απάντηση του Δήμου Βόλου

εργαζόμενοι-καταγγέλλουν-την-εκχώρη-12405

Την απόσυρση και την ακύρωση της απόφασης που έλαβε η δημοτική αρχή Βόλου, να εκχωρήσει έσοδα από τα ανταποδοτικά τέλη των δημοτών για τις υπηρεσίες ηλεκτροφωτισμού, σε ιδιώτες εργολάβους ζητά με ανακοίνωση –καταγγελία του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος στην ανακοίνωση: «Ο Σύλλογος εργαζομένων στους ΟΤΑ του Νομού Μαγνησίας καταγγέλλει στην τοπική κοινωνία την απόφαση της Δημοτικής Αρχής Βόλου να εκχωρήσει έσοδα από τα ανταποδοτικά τέλη των δημοτών για τις υπηρεσίες ηλεκτροφωτισμού, σε ιδιώτες εργολάβους μεσω σύμβασης παροχής υπηρεσιών.

Η σύμβαση θα είναι για δώδεκα (12) χρόνια, το ύψος της παραχώρησης 18.000.000 ευρώ ενώ οι εργασίες που προβλέποντας είναι το πάγιο αντικείμενο της υπηρεσίας ηλεκτροφωτισμού, το οποίο μπορεί να υλοποιηθεί με ένα άλλο σωστό προγραμματισμό, την αντίστοιχη εξοικονόμηση και τις δυνατότητες που δίνει ο νόμος στην υπηρεσία.

Πρόκειται για μια απόφαση ασύμφορη στους δημότες η οποία απλώς εξυπηρετεί εργολαβικά συμφέροντα και τις σχετικές ιδιοτέλειες, ενώ ταυτόχρονα απαξιώνει τις υπηρεσίες που οφείλει ένας δήμος να παρέχει στους δημότες του.

Έρχεται δε ως συνέχεια και άλλων ανάλογων “πρωτοβουλιών” της παρούσης δημοτικής αρχής σε τομείς όπως τα απορρίμματα (εργοστάσιο καύσης ΧΥΤΑ) και το νερό (επιλογής εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ), που αναδεικνύουν τους “δημοτικούς άρχοντες” του Βόλου σε πρωτοπόρους της οπισθοδρόμησης υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων σε βασικά κοινωνικά αγαθά και την ανάγκη δημόσιας παροχής και αναβάθμισής τους.

Καλούμε την δημοτική αρχή να αποσύρει και να ακυρώσει την απόφασή της, την οποία έλαβε μόνη της απομονωμένη από το σύνολο της αντιπολίτευσης και να συνεργαστεί με την υπηρεσία και τους εργαζόμενους του Δήμου για την καλύτερη παραγωγή του έργου τους, αντί συνεχώς να επιτίθεται για οποιοδήποτε θέμα διχαστικά και παραπλανητικά στους εργαζόμενους και σε όσους διαφωνούν με τις αντικοινωνικές επιλογές της.

Εμείς ζητάμε τα παραμείνει ο δημόσιος χαρακτήρας των υπηρεσιών του Δήμου μας και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την εξυπηρέτηση των Δημοτών».

Επιπλέον, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας καλεί τη δημοτική αρχή να σταματήσει «τα παιχνίδια στην πλάτη των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ» αναφέροντας τα εξής: «Το Δ/κο Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας καταγγέλλει την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής Βόλου για εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ , με κερασάκι , την ρίψη όλων των ευθυνών στους εργαζόμενους , λες και αυτοί διοικούν τα τελευταία 4 χρόνια τώρα !!!!

Είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων της ΔΕΥΑΜΒ και καλούμε τη Δημοτική Αρχή να μη παίζει παιχνίδια στη πλάτη των εργαζομένων αλλά, αφού όπως συνεχώς διατυμπανίζει, αυτή διοικεί , να πάρει εκείνες τις αποφάσεις που θα έχουν ευρεία αποδοχή από το Δημοτικό Συμβούλιο και θα διασφαλίζουν τόσο τη βιωσιμότητα της Επιχείρησης όσο και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας .

Επιτέλους , αυτή η πόλη και οι πολίτες της , πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να καταδικάσουν όλα αυτά , που με το περιτύλιγμα μιας ωραίας επικοινωνιακής χροιάς , από τα δεκανίκια του συστήματος που στηρίζει τη παρούσα δημοτική Αρχή , στέλνουν τη πόλη, στην αγκαλιά των εργολαβικών συμφερόντων βορά των επιχειρηματικών επιδιώξεων της.

Εμείς οι εργαζόμενοι , με όσες δυνάμεις έχουμε, θα σταθούμε απέναντι σ΄αυτές τις επιδιώξεις , θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για το καλό της πόλης , όπως μας έχει τάξει ο όρκος που έχουμε δώσει , αλλά θα στηλιτεύουμε αυτά που γίνονται δήθεν για το καλό των πολιτών της , μπαίνοντας ανάχωμα στις επιδιώξεις αυτών που μας διοικούν».

Απάντηση του Δήμου Βόλου

Σε απάντηση των αναφορών του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ, από τον Δήμο Βόλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: “Υπερωριακή… εργασία χρειάστηκε, προφανώς, η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, Στάχτου, για να προλάβει μέσα μια μέρα να ενημερώσει την κοινωνία ότι διαφωνεί εφ’ όλης της ύλης μαζί μας. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι δεν προκάλεσε και ιδιαίτερη ανησυχία, αφού σε αυτή την κοινωνία είμαστε γνωστοί και εμείς και η Στάχτου, η κάθε πλευρά για το τι προσφέρει και τι επιζητεί.

Η Στάχτου και οι συνδικαλιστικοί υφιστάμενοί της εκπροσωπούν ό,τι πιο αναχρονιστικό και παρηκμασμένο έχει να επιδείξει η πολιτική πραγματικότητα στη χώρα και συνεπώς οι απόψεις τους την παραμικρή απήχηση ή σεβασμό συναντούν σε μια κοινωνία, που τα μέλη της υποφέρουν σήμερα οικτρά εξ αιτίας πολιτικών και κοινωνικών συμπεριφορών που η ίδια και οι «σύντροφοί» της υπηρέτησαν πιστά, αποσπώντας, ως αμοιβή, προκλητικά προνόμια σε βάρος της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών.

Οι άνεργοι, οι υποαπασχολούμενοι, οι άνθρωποι της αγοράς και του μεροκάματου, που δεινοπαθούν, το τελευταίο που θα περίμεναν από τέτοιους συνδικαλιστές, της σταθερής αμοιβής, της μονιμότητας και των ατέλειωτων αδειών, είναι να τους υποδείξουν ποια είναι τα συμφέροντά τους και πως θα τα διεκδικήσουν. Άλλωστε γι αυτό ακριβώς τον λόγο επέλεξαν εμάς για να τους εκπροσωπούμε και όχι στις στάχτες του σκοτινού, για την πόλη, παρελθόντος”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου