ΤΟΠΙΚΑ

Παράσταση της ΕΛΜΕ για λυκειακές επιτροπές

παράσταση-της-ελμε-για-λυκειακές-επιτ-13937

Παράσταση στον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και στον πρόεδρο του Βαθμολογικού πρόκειται να πραγματοποιήσει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας με αφορμή τη συγκρότηση επιτροπών για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Μαγνησίας εφιστά την προσοχή για τη συγκρότηση των λυκειακών επιτροπών στα εξεταστικά κέντρα, τον ορισμό των επιτηρητών και τη στελέχωση του βαθμολογικού κέντρου.

«Θεωρούμε ότι για να μπορούν οι επιτροπές αυτές να επιτελέσουν το έργο τους και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των Πανελληνίων, θα πρέπει να διαθέτουν ικανό αριθμό εκπαιδευτικών με εμπειρία. Όμως εξίσου σημαντική είναι η ανάγκη ανανέωσης του προσωπικού αυτού, διότι μπορούν και πρέπει να αποκτούν εμπειρία περισσότεροι συνάδελφοι και να μην παρατηρείται το φαινόμενο να στελεχώνονται από ίδιους συναδέλφους αρκετά συχνά τα εξεταστικά κέντρα και το βαθμολογικό. Για λόγους ηθικής τάξης και δεοντολογίας, απαιτείται η δυνατότητα συμμετοχής να είναι διαφανής για όλους τους εκπαιδευτικούς.

Ως προς τη διαδικασία να υπάρχει αίτηση των συναδέλφων.

Κάθε χρόνο να ανανεώνεται το προσωπικό. Η επιλογή να γίνεται με τη διαδικασία της κυκλικής επιλογής. Δηλαδή να εξαιρεθούν αυτοί που μπήκαν τα δύο τελευταία χρόνια στις επιτροπές εκτός από τα δύο άτομα που προτείνει ο διευθυντής του σχολείου (υπεύθυνος VBI και ένας καθηγητής του σχολείου).

Να επιλέγονται με τον παραπάνω τρόπο και στελέχη εκπαίδευσης (σχ. σύμβουλοι, διευθυντές, υποδιευθυντές). Η παραπάνω διαδικασία να έχει εφαρμογή και στη συγκρότηση Νομαρχιακής Επιτροπής Εξετάσεων και Βαθμολογικού.

Θεωρούμε αναγκαίο να γίνουν από την αρχή εξαιρέσεις για σοβαρούς λόγους υγείας που είναι γνωστοί στα σχολεία (επιτηρητές, επικουρικό προσωπικό βαθμολογικού κέντρου). Η απαλλαγή αφορά όλες τις διαδικασίες.

Να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την ορθολογική διαχείριση και ασφαλή μετακίνηση και διανυκτέρευση των συναδέλφων όπου απαιτείται (σχολεία στο Πήλιο, νησιά των Σποράδων).

Τέλος, για τη στελέχωση των εξεταστικών κέντρων των Β. Σποράδων να υπάρξει πάλι η κυκλική επιλογή, ανάλογη βέβαια με τις αιτήσεις. Για την Αλόννησο προτεραιότητα να έχουν οι συνάδελφοι της Σκιάθου εφόσον το ζητήσουν», αναφέρει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου