ΤΟΠΙΚΑ

Εργαζόμενοι ΔΕΥΑΜΒ: «Δεν είμαστε κοράκια»

εργαζόμενοι-δευαμβ-δεν-είμαστε-κορά-14357

Την κατηγορηματική τους αντίθεση στην απομάκρυνση του γενικού διευθυντή της ΔΕΥΑΜΒ, Σταύρου Τζίνη, επικύρωσαν στη χθεσινή γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι της δημοτικής επιχείρησης. «Χρειάζεται ηρεμία όχι διοικητικές αλλαγές», είπε χαρακτηριστικά για την απόφαση που λήφθηκε μερικές ώρες πριν από τη συνέλευση των εργαζομένων, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Βάιος Ζεμπέογλου.

Στην ίδια συνέλευση οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για τις επαφές που έχει ο σύλλογος με όποιον φορέα το ζητά με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις στη ΔΕΥΑΜΒ μετά το κατασχετήριο της ΕΡΓΗΛ και την πρόταση της δημοτικής αρχής να τεθεί η επιχείρηση σε εκκαθάριση.

Οι εργαζόμενοι από το ίδιο βήμα έστειλαν σαφές μήνυμα προς τη δημοτική αρχή αναφορικά με τις διεκδικήσεις τους για την αποκατάσταση των μισθών τους που έγιναν αφορμή να «εξομοιωθούν» με την εταιρεία ΕΡΓΗΛ: «Δεν είμαστε κοράκια που θα πάμε να κατασπαράξουμε τη ΔΕΥΑΜΒ».

Σύμφωνα με τον κ. Ζεμπέογλου οι εργαζόμενοι έχουν δικαιωθεί για τις παράνομες περικοπές στους μισθούς τους, όμως εδώ και δύο χρόνια ούτε οι μισθοί τους έχουν αποκατασταθεί ούτε έχει ξεκινήσει η σταδιακή καταβολή των αναδρομικών που τους οφείλονται. «Οι διαταγές πληρωμής είναι μία κίνηση για να διαφυλάξουμε τα δικαιώματά μας. Συνέπεσαν με την ΕΡΓΗΛ. Δεν είμαστε όμως το ίδιο. Θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν η διοίκηση είχε κάνει κάποια κίνηση. Δεν μας είναι ευχάριστο να συναντιόμαστε στα δικαστήρια. Στις δουλειές μας θέλουμε να είμαστε», είπε ο κ. Ζεμπέογλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου