ΤΟΠΙΚΑ

Ομάδα Ισραηλινών δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων στη Μαγνησία

ομάδα-ισραηλινών-δημοσιογράφων-και-τ-15037

Εκπρόσωποι εννέα μεγάλων τουριστικών γραφείων και δύο δημοσιογράφοι έγκριτων μέσων του Ισραήλ έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές της Μαγνησίας στο πλαίσιο φιλοξενίας τους στην περιοχή το διάστημα 14-17 Μαΐου. Πρόκειται συγκεκριμένα για ένα ταξίδι εξοικείωσης και προβολής (promo trip) της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας γενικότερα στην τουριστική αγορά του Ισραήλ το οποίο συνδιοργανώνεται από τις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας-Σποράδων και Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας και το Ισραηλινό τουριστικό πρακτορείο Easy Travel.

Η πολυμελής αποστολή των Ισραηλινών, συνοδευόμενη από τον προϊστάμενο του Γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στο Τελ Αβίβ, κ. Χαρίλαο Καλπίδη, κατά την πρώτη ημέρα παραμονής της στη Μαγνησία είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει παρουσίαση της τουριστικής φυσιογνωμίας της Θεσσαλίας η οποία πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του ξενοδοχείου Valis Resort στην Αγριά και να σχηματίσει έτσι μια πρώτη εικόνα για την περιοχή.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα φιλοξενίας τους, σήμερα Τρίτη, προβλέπεται συνάντηση με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Θρασύβουλο Σταυριδόπουλο με τον οποίο θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για θέματα ενδιαφέροντός τους όπως η ανάπτυξη θαλάσσιων τουριστικών δραστηριοτήτων (yachting / κρουαζιέρα) για τα οποία υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση από πλευράς των ισραηλινών καθώς και ξενάγησή τους από στελέχη του Οργανισμού στο χώρο όπου φυλάσσεται το αντίγραφο της Αργούς.

Η αποστολή προβλέπεται επίσης να επισκεφθεί το Βόλο, τα χωριά του Πηλίου και τα Μετέωρα όπου και θα ξεναγηθούν σε πολυάριθμα αξιοθέατα προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά εκτός από το φυσικό περιβάλλον, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και τις ποικίλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρονται στην περιοχή, όλο το χρόνο. Πεζοπορία σε λιθόστρωτα μονοπάτια του Πηλίου, «γνωριμία» με την τοπική κουζίνα, τα παραδοσιακά προϊόντα και την καλλιέργειά τους, παρακολούθηση μαθήματος μαγειρικής, επίσκεψη σε Μουσεία, σε γυναικείους συνεταιρισμούς, στον σταθμό του τρένου στις Μηλιές, στις μοναδικές παραλίες σε Αιγαίο και Παγασητικό, είναι μερικές από τις δραστηριότητες και τα αξιοθέατα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά τους.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων, κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, η τουριστική αγορά του Ισραήλ αποτελεί για τη Μαγνησία και τη Θεσσαλία γενικότερα μια νέα, δυναμική και πολλά υποσχόμενη τουριστική αγορά καθώς οι θεσσαλικοί προορισμοί διαθέτουν όλα όσα ζητούν οι ισραηλινοί επισκέπτες της περιοχής: απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον, καθαρές ακτές, εξαιρετικές ξενοδοχειακές και λοιπές υποδομές, πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, πολυάριθμες δραστηριότητες στη φύση, αξιόλογη τοπική κουζίνα με αγνά προϊόντα, αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς και φυσικά την μοναδική φιλοξενία των κατοίκων. Επιπλέον οι απευθείας αεροπορικές συνδέσεις του Τελ Αβίβ με τα αεροδρόμια Σκιάθου και Νέας Αγχιάλου κάνουν εύκολη και άνετη πλέον την πρόσβαση στην περιοχή σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι από τις 16 Ιουλίου έως την 1η Οκτωβρίου, και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, θα υπάρξει αεροπορική σύνδεση που θα συνδέει τα αεροδρόμια Βόλου-Νέας Αγχιάλου και Τελ Αβίβ με δύο απευθείας ναυλωμένες πτήσεις την εβδομάδα της Tus Airways. Αντίστοιχη αεροπορική σύνδεση αεροδρομίων Σκιάθου – Τελ Αβίβ ξεκινά στις 8 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις αρχές Οκτωβρίου.

Η κ. αντιπεριφερειάρχης, δήλωσε ότι, η Περιφέρεια Θεσσαλίας εντείνει τις προσπάθειές της και με πνεύμα συνέργειας σχεδιάζει και υλοποιεί στοχευμένες δράσεις προβολής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η συγκεκριμένη διοργάνωση εκτιμάται ότι θα έχει πολλαπλά οφέλη καθώς συμβάλλει ουσιαστικά στη διεύρυνση των συνεργασιών και την προώθηση των εξαγωγών των τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας γενικότερα στο Ισραήλ, ενισχύοντας παράλληλα τις προοπτικές για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την καθιέρωση τακτικών αεροπορικών συνδέσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου