ΤΟΠΙΚΑ

Νέα προκήρυξη για εργάτες καθαριότητας στον Δήμο Ν. Πηλίου

νέα-προκήρυξη-για-εργάτες-καθαριότητ-16372

Τις ελπίδες του στη νέα προκήρυξη θέσεων εργατών που θα απασχοληθούν στον τομέα της καθαριότητας με εξάμηνες συμβάσεις, εναποθέτει πλέον ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες υποχρεώσεις της θερινής περιόδου.

Ηδη από τα τέλη Μαρτίου, οπότε και έληξαν οι συμβάσεις των παρατασιούχων εργαζομένων, η κατάσταση είναι κρίσιμη. Στην Υπηρεσία Καθαριότητας δεν έχουν μείνει ούτε οι μισοί υπάλληλοι μετά τη λήξη των συμβάσεων, με αποτέλεσμα οι εργασίες να περιορίζονται αποκλειστικά και μόνο στην αποκομιδή των απορριμμάτων από τους κάδους. Το χειρότερο είναι ότι ο Δήμος Νοτίου Πηλίου είχε μείνει εκτός πρώτης προκήρυξης για την πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, και αυτό σημαίνει ότι η υπηρεσία της καθαριότητας θα ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό μέσα στο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Βαγγέλη Νασιόπουλο, από τα τέλη Μαρτίου, η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Νοτίου Πηλίου λειτουργεί με μόλις 13 άτομα προσωπικό. Νωρίτερα υπήρχαν 34 εργαζόμενοι.

Ο δήμος είχε ζητήσει έγκριση για την πρόσληψη 15 διμηνιτών προκειμένου να ενισχύσει την Υπηρεσία Καθαριότητας. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε όμως για τις 15 θέσεις κατατέθηκαν μόλις τέσσερις αιτήσεις! Οι τέσσερις εργαζόμενοι θα προσληφθούν, όμως και πάλι η υπηρεσία δεν μπορεί να «ανασάνει». «Το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε την πρόσληψη προσωπικού με εξάμηνες συμβάσεις εργασίας. Σύντομα πρόκειται να προχωρήσουμε σε προκήρυξη των θέσεων για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες υποχρεώσεις του καλοκαιριού», ανέφερε ο κ. Νασιόπουλος.

Σημειώνεται ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται σε πενθήμερη βάση από Δευτέρα έως Παρασκευή, και από τον Ιούλιο και μετά ξεκινά αποκομιδή και τα Σαββατοκύριακα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου