ΤΟΠΙΚΑ

Ενα οικολογικό σχολείο, το 32ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

ενα-οικολογικό-σχολείο-το-32ο-δημοτικό-16460

Την πράσινη σημαία του δικτύου Eco Schools (Οικολογικά Σχολεία) διεκδικεί με αξιώσεις το 32ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, οι μαθητές του οποίου μετέτρεψαν τη σχολική αυλή σε πνεύμονα… πρασίνου, με δέντρα και λουλούδια σε όλα τα χρώματα και αρώματα.

Το 32ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου συμμετέχει στο πρόγραμμα Eco Schools – Οικολογικά Σχολεία. Πρόκειται για πρόγραμμα που απευθύνεται σε σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων και είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Οι μαθητές των τμημάτων Γ1΄ και Α1΄ του 32ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, οι εκπαιδευτικοί κ. Λαμπρινή Ψύρρα (υπεύθυνη συντονίστρια του προγράμματος – δασκάλα του Γ1΄), κ. Ελένη Μακρυγιάννη (δασκάλα του Α1΄), κ. Κατερίνα Καλαντζή (δασκάλα που διδάσκει στα παραπάνω τμήματα και στο ολοήμερο), κ. Χρήστος Καραμούτης (εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων) και η διευθύντρια της σχολικής μονάδας κ. Σταυρούλα Φαρδούλη, η οποία εμψυχώνει τη συλλογική προσπάθεια της ομάδας, συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Σχολική Αυλή» και εφαρμόζουν ένα Περιβαλλοντικό Σχέδιο Δράσης που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει, να ενθαρρύνει και να κινητοποιήσει ολόκληρη τη σχολική κοινότητα -μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς- ώστε να γίνει ο περιβάλλων σχολικός χώρος καθαρός, όμορφος, ανθρώπινος, φιλικός. Την προσπάθεια αυτή πλαισιώνει και κάνει πιο αποτελεσματική η συνεργασία του δημοτικού σχολείου με τους γονείς των μαθητών, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και πιο συγκεκριμένα με το τμήμα Πρασίνου του Δήμου Βόλου, καθώς επίσης και με το 4ο Νηπιαγωγείο Βόλου, το οποίο συναυλίζεται με το 32ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου και συμμετέχει και αυτό σε παρόμοιο πρόγραμμα του δικτύου Eco-Schools.

Τους τελευταίους μήνες όλη η ομάδα, μικροί και μεγάλοι, έχουν αναλάβει δράση και με μεγάλο ενθουσιασμό και χαρά έχουν αλλάξει την όψη της σχολικής αυλής κουρεύοντας τους θάμνους που βρίσκονται στον περίγυρο, καθαρίζοντας τα παρτέρια από τα αγριόχορτα και φυτεύοντας δέντρα και λουλούδια.

Η διευθύντρια του 32ου Δημοτικού Σχολείου, κ. Σταυρούλα Φαρδούλη, τονίζει: «Θέλουμε ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία και μαθητές ευσυνείδητους και ευαισθητοποιημένους πάνω σε περιβαλλοντικά θέματα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ενασχόλησής μας με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ο ενθουσιασμός στα μάτια των παιδιών και η χαρά της ικανοποίησης που αυτά νιώθουν βλέποντας τους στόχους που θέτουν να επιτυγχάνονται δουλεύοντας όλοι ενωμένοι, μας χαροποιεί ιδιαίτερα και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε! Απώτερος στόχος μας είναι, ολοκληρώνοντας το σχολείο μας τη δράση κατά το σχολικό έτος 2018-2019, να του δοθεί και επισήμως ο τίτλος «Οικολογικό Σχολείο» και να επιβραβευθεί με την Πράσινη Σημαία του Δικτύου Eco- Schools».

Οι μαθητές του 32ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Eco-Schools-Οικολογικά Σχολεία με θέμα «Σχολική Αυλή», είναι οι εξής:

Τμήμα Α1: Βασίλης Ακριβόπουλος, Χρήστος Δημητριάδης, Σοφία Ελληνα, Νίκος Ζέρβας, Αναστασία Καραγιαννοπούλου, Ιωάννα Μακρή, Γιάννος Μακρυγιάννης, Βασίλης Μικρόπουλος, Γιονίντα Μπράμι, Στέλλα Νέου, Βασίλης Πασχαλίδης, Θωμάς Καλοπήτας, Αγγελική Σταματοπούλου, Νίκη Στεργίου.

Τμήμα Γ1: Ιωάννα Βαζούρα, Σπύρος Βλειώρας, Δημήτρης Γάκης, Στέφανος Γεωργατζίκης, Σίσσυ Δέρβου, Γιάννης Ζαφειράκος, Ιωάννης Ζιώγας, Μανταλένα Ιγγλέζου, Αντρέας Κατσαρός, Θοδωρής Κουτσογιάννης, Μαρία Μάρκου, Χριστόφορος Μπένης, Προκοπία Μπίσδρα, Νικόλας Παπαγεωργίου, Αλέξανδρος Χουλιαράς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου