ΤΟΠΙΚΑ

Δεκάδες μαθητές εκπαιδεύτηκαν στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση

δεκάδες-μαθητές-εκπαιδεύτηκαν-στην-κ-16582

Βιωματικά σεμινάρια, σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών, με την συμμετοχή 100 παιδιών, πραγματοποιήθηκαν για όλους τους μαθητές του 4ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας, στο διάστημα από 27 Απριλίου έως 9 Μαΐου.

Ο υπεύθυνος της Διαδικτυακής Λέσχης Εθελοντών Βόλου και εκπαιδευτής της Επιμόρφωσης Ζωής, Πέτρος Γαβαλάς, εκπαίδευσε τους μαθητές όλων των τάξεων στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.

Οι δράσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης ολοκληρώθηκαν με κεντρική εκδήλωση που διοργάνωσαν το Γηροκομείο Βόλου και η Ενωση Γονέων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών μαθητές και καθηγητές του 4ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας και του ΕΕΕΕΚ Βόλου.

Ο διευθυντής του καρδιολογικού τμήματος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας, Χαράλαμπος Παρίσης, μαζί με τον συνεργάτη του, εκπαιδευτή ΚΑΡΠΑ, Αχιλλέα Μπουλετή, ενημέρωσαν τους μαθητές και τους έδειξαν, με την βοήθεια των προπλασμάτων, πως επιτυγχάνεται πρακτικά η καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Όπως υπογραμμίστηκε από τους ειδικούς, τα παιδιά είναι συχνά παρόντα σε επείγουσες καταστάσεις και αν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένα, μπορούν να είναι εξίσου αποτελεσματικά με τους ενήλικες, στη διάσωση μιας ζωής.

Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι το σχολικό, είναι το ιδανικό περιβάλλον, καθώς οι δεξιότητες που αποκτώνται, αυξάνουν την αυτοεκτίμηση των μαθητών, το αίσθημα προσωπικής ευθύνης, καθώς και την έννοια του προσωπικού καθήκοντος στην κοινωνία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου