ΤΟΠΙΚΑ

ΚΚΕ: Ο αγώνας κατά της χρήσης RDF πρέπει να συνεχιστεί

κκε-ο-αγώνας-κατά-της-χρήσης-rdf-πρέπει-να-16621

Να συνεχιστεί ο αγώνας κατά της καύσης του RDF από την ΑΓΕΤ, ζητά το ΚΚΕ. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα ο τοπικός βουλευτής Κων. Στεργίου μαζί με τους κ.κ. Γ. Λούμα περιφερειακό σύμβουλο της ΛΑΣ και Απ. Νάνο δημοτικό σύμβουλο της ΛΑΣ, οι τρεις προαναφερθέντες υπογράμμισαν ότι «ο αγώνας δεν σταμάτησε με το συλλαλητήριο στις 5 Μαϊου» και ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μετατραπεί ο Βόλος σε αποτεφρωτήριο καυσίμων από απορρίμματα, σε αποτεφρωτήρα σκουπιδιών».

Υπογράμμισαν, ότι στόχος τους δεν είναι να κλείσει το εργοστάσιο, επανέλαβαν επίσης την κάθετη αντίθεσή τους στη χρήση και καύση RDF, κατήγγειλαν την Κυβέρνηση για την περιβαλλοντική αδειοδότηση της ΑΓΕΤ, ενώ επέκριναν Περιφέρεια και Δήμο Βόλου.

«Η Περιφέρεια έχει αποδειχθεί χρήσιμος σύμμαχος της ΑΓΕΤ, παρά τους «λεονταρισμούς» από τον Κ. Αγοραστό στο περιφερειακό συμβούλιο» τονίστηκε από τα στελέχη του ΚΚΕ. Όσον αφορά τη στάση του Δ. Βόλου επισημάνθηκε:«
Πέρσι τον Νοέμβρη διέκοψε η δημοτική αρχή συνεδρίαση φέρνοντας την αστυνομία και μια εβδομάδα μετά αποφάσισε να προχωρήσει σε εργοστάσιο SRF/RDF για να τροφοδοτεί την ΑΓΕΤ. Φέτος τον Μάρτη έκρυψε τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας από συνεδρίαση της ΑΓΕΤ που η ίδια κάλεσε. Κάτω από την κατακραυγή προχώρησε σε μια κωμική κινητοποίηση στο εργοστάσιο και επανήλθε με μια ημερίδα φιάσκο, με καλεσμένους δήθεν επιστήμονες που τελικά αποδείχθηκαν στελέχη επιχειρήσεων που έβγαζαν κέρδη από το εμπόριο καμένων σκουπιδιών».

Τα στελέχη του ΚΚΕ άφησαν επίσης αιχμές, εναντίον των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου, καθώς επίσης και εναντίον του σωματείου εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ, για τη στάση τους απέναντι στο θέμα της χρήσης και καύσης του RDF.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου