ΤΟΠΙΚΑ

Οι Ρουμελιώτες του Βόλου τίμησαν την μνήμη του Αθανάσιου Διάκου

οι-ρουμελιώτες-του-βόλου-τίμησαν-την-μ-40072

Η καθιερωμένη εκδήλωση τιμής στη μνήμη και την θυσία του Αθανάσιου Διάκου, πραγματοποιήθηκε χθες από τον Σύλλογο Ρουμελιωτών Βόλου, με την δέουσα επισημότητα.

Mετά τη θεια λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του Αθανάσιου Διάκου, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του ναού. Στη συνέχεια ακολούθησε καφές στο ξενοδοχείο «Κυψέλη» και ομιλία για τη ζωή και τη δράση του Αθανάσιου Διάκου, από τη φιλόλογο και μέλος του συλλόγου, Βίκη Πατσαρούχα.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Καράτσαλος, υπογράμμισε ότι η κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Αθανάσιου Διάκου, έχει καθιερωθεί από το 2010, όταν ανεγέρθηκε με έξοδα του Συλλόγου Ρουμελιωτών Βόλου, επί προεδρίας του αείμνηστου Β. Ρόππα. «Η ημερομηνία δεν είναι τυχαία. Επιλέχτηκε γιατί είναι η πλησιέστερη στην 24η Απριλίου, μέρα μνήμης του μαρτυρικού θανάτου του ήρωα, ο οποίος είναι το έμβλημα του Συλλόγου μας. Είναι η ελάχιστη τιμή που μπορούμε να αποδώσουμε, το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε εμείς, ως φόρο τιμής, στους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε ελεύθεροι. Πρέπει να τους θυμόμαστε πάντα, γιατί λαός που ξεχνά το παρελθόν, δεν έχει μέλλον» υπογράμμισε.

Η φιλόλογος του 6ου Γυμνασίου Βόλου, Βασιλική Πατσαρούχα, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα, την ζωή, τον αγώνα και την μαρτυρική θυσία του Αθανάσιου Διάκου, ενώ επεσήμανε ότι το μήνυμα που εξάγεται, είναι επίκαιρο και διαχρονικό. Η ίδια τόνισε ότι: «Το μήνυμα της ελευθερίας είναι διαχρονικό. Πολεμάμε και δεν δίνουμε καμία σπιθαμή από την γη μας».

Στην εκδήλωση συμμετείχε και το χορευτικό του 6ου Γυμνασίου Βόλου με τις: Ιωάννα Κοτρώτσιου, Αφροδίτη Μανίνη, Ευαγγελία Πρέντζα, Νατάσα Σταφυλαράνη, Ελένη Γεωργούδη, Αναστασία Παπαδημητρίου, Δέσποινα Τσιανόβα, Όλγα Τζιώρτζιου.

Με το πέρας της εκδήλωσης, ο κ. Καράτσαλος ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Συλλόγου που παραβρέθηκαν σύσσωμα στην εκδήλωση αλλά και την ομιλήτρια της εκδήλωσης κ. Βασιλική Παπατσαρούχα. Σημειώνεται πως ήταν η πρώτη φορά που υπήρξε τόσο μεγάλη συμμετοχή, γεγονός που ικανοποίησε ιδιαίτερα τη διοίκηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου