ΤΟΠΙΚΑ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι συνταξιούχοι

κλιμακώνουν-τις-κινητοποιήσεις-τους-42544

Το πρόγραμμα δράσης του συνταξιουχικού κινήματος στη Μαγνησία και οι επόμενες κινητοποιήσεις θα παρουσιαστούν από τις συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις μεθαύριο Δευτέρα στις 11 το πρωί στο ΕΚΒ.

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις ζητούν να σταματήσει ο επανυπολογισμός, να μην υπάρχουν μειώσεις συντάξεων με την προσωπική διαφορά, να μη μειωθεί το αφορολόγητο και να μην καταργηθούν τα οικογενειακά επιδόματα και το ΕΚΑΣ.

«Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί από όλο το αντισυνταξιουχικό αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις. Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα ό,τι η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης. Να μην περάσουν τα καταστρεπτικά νέα μέτρα της 4ης αξιολόγησης», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, με αφορμή τη συνάντηση της Δευτέρας.

Τέλος, απευθύνεται η παρότρυνση προς όλους τους συνταξιούχους «να νικήσουν τον φόβο, την αδιαφορία, την καταστρεπτική αντίληψη του «δεν γίνεται τίποτα» και να πάρουν αποφασιστικά μέρος στον αγώνα τώρα. Αύριο θα είναι αργά», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Κάλεσμα συνταξιούχων τσιμεντεργατών

Η Διοίκηση του Συλλόγου Συνταξιούχων Tσιμεντοβιομηχανιών καλεί τα μελή της στην πανσυνταξιουχική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την ερχόμενη Πεμπτη 26/4/18 στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στις 10.30.

Επίσης, απευθύνει κάλεσμα την 1η Μαΐου στα μέλη του να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στις 9.30 το πρωί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου