ΤΟΠΙΚΑ

Eκκληση για βοήθεια από Βολιώτισσα καρκινοπαθή

eκκληση-για-βοήθεια-από-βολιώτισσα-καρ-71680

Παρακολούθησε οκτάμηνο πρόγραμμα απασχόλησης σε ΟΤΑ, το οποίο έληξε τον Δεκέμβριο του 2017 και τρεις μήνες μετά συνεχίζει να βρίσκεται στην ανεργία. Λόγω ακριβώς αυτής της ολιγόμηνης απασχόλησής της δεν έχει δικαίωμα να λάβει το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του οποίου ήταν δικαιούχος.

Ελυσε τη σιωπή της και μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ 58χρονη Βολιώτισσα καρκινοπαθής, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση απόγνωσης και απελπισίας λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εξαμελής οικογένειά της, ενώ η ίδια δεν μπορεί να βοηθήσει.

Η απελπισμένη γυναίκα έχει μάθει στη ζωή της να παλεύει για να τα φέρει βόλτα στη ζωή. Σε όλα της τα χρόνια εργαζόταν όπου έβρισκε εργασία, προκειμένου να εισφέρει στην οικογένειά της και να μην υπάρχουν προβλήματα.

Το ίδιο έκανε και πέρυσι τον Μάρτιο, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Εργάστηκε σε 8μηνο πρόγραμμα, δυστυχώς όμως μοιραία η κατάσταση ξέφυγε και πάλι από τον έλεγχό της σήμερα, και με τη λήξη του προγράμματος οδηγήθηκε σε αδιέξοδο.

Η 58χρονη ζει στο ενοίκιο με τον σύζυγό της (ο οποίος είναι άνεργος και βρίσκεται σε αναμονή για πρόωρη συνταξιοδότηση λόγω προβλημάτων υγείας), τον μικρό της γιο ηλικίας 17 ετών, την κόρη της, τον σύζυγο της κόρης και το μωρό τους που είναι δεκαεφτά μηνών.

«Με ενημέρωσαν ότι δεν δικαιούμαι να λάβω επίδομα ανεργίας καθώς έχω λάβει στο πρόσφατο παρελθόν. Όμως, δεν μπορώ να πάρω και το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης λόγω της οχτάμηνης απασχόλησης που είχα. Τι θα κάνουμε; Πως θα τα βγάλουμε πέρα; Δεν είναι εύκολο να παρακολουθήσω εκ νέου πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας καθώς προηγούνται άλλοι άνεργοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η 58χρονη απευθύνει δραματική έκκληση για βοήθεια με τρόφιμα ή χρήματα. Η οχτάμηνη απασχόλησή της δεν μπόρεσε να βάλει σε τάξη τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις της εξαμελούς οικογένειάς της. Οι λογαριασμοί του ρεύματος και του νερού έχουν φτάσει τις 6.000 ευρώ, και φόβοι ζώνουν την οικογένεια για το αύριο καθώς υπάρχουν και απλήρωτα ενοίκια.

«Χρειαζόμαστε τρόφιμα, γάλατα (νουνού), οτιδήποτε έχει σχέση με παιδιά για φαγητό», είπε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ απελπισμένη. «Γνωρίζω ότι για όλο τον κόσμο είναι δύσκολα», επισήμανε περαιτέρω, και δείχνοντας τους απλήρωτους λογαριασμούς είπε «εγώ θα τους δώσω σε οποιοδήποτε ενδιαφέρεται να τους δει και να βοηθήσει».

Δυστυχώς, ο σύζυγος της 58χρονης, που αντιμετωπίζει κι εκείνος πολλά προβλήματα υγείας, δεν μπορεί να βοηθήσει, καθώς το επάγγελμά του χτυπήθηκε από την κρίση και δεν έχει απασχόληση.

Επισημαίνεται ότι τα στοιχεία της 58χρονης υπάρχουν στη διάθεση του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου