ΤΟΠΙΚΑ

Πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός ο …ραλίστας της Centaurus, Θεόδωρος Αλιμονάκης

πτυχιούχος-πολιτικός-μηχανικός-ο-ρα-73005

Για την αγορά εργασίας, είτε της Ελλάδας είτε του εξωτερικού, «μαρσάρει» πλέον ο ραλίστας του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, Θεόδωρος Αλιμονάκης, που έως και το 2016 ήταν ο τεχνικός υπεύθυνος των αγωνιστικών μονοθέσεων αυτοκινήτων της Centaurus Team του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στη χθεσινή τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Θεόδωρος Αλιμονάκης πήρε το πτυχίο του, φόρεσε το προστατευτικό κράνος των πολιτικών μηχανικών, και είναι πλέον έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα στην αγορά εργασίας.

Ο Θεόδωρος Αλιμονάκης ήταν έως το 2016 στέλεχος της Ομάδας Κένταυρος, που από το 2011 συμμετέχει σε διαγωνισμούς Formula Student στο εξωτερικό κερδίζοντας διακρίσεις. Το μονοθέσιο Χείρωνας ήταν το πρώτο ολοκληρωμένο μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο της ομάδας, ακολούθησε ο Νέσσος, ο Θηρέας και ο Θηρέας R. «Με την ομάδα και τα αγωνιστικά μας αυτοκίνητα έχουμε λάβει μέρος σε αρκετούς διαγωνισμούς και έχουμε αποσπάσει διακρίσεις. Παρά το περιορισμένο μπάτζετ καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε στον ανταγωνισμό», ανέφερε ο ίδιος.

Βράβευση αριστούχων

Στην τελετή ορκωμοσίας βραβεύτηκαν οι αριστούχοι του προπτυχιακού και του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών.

Ο Νίκος Πολίτης από τη Θεσσαλονίκη με βαθμό 8,22 ήταν ο αριστούχος απόφοιτος του προπτυχιακού, που εκτός από το πτυχίο και το προστατευτικό κράνος, πήρε και βραβείο για την αριστεία του.

«Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ήταν για μένα επιλογή. Και η Πολυτεχνική Σχολή του Βόλου είναι πολύ καλή. Το θετικό είναι ότι υπάρχει άμεση επικοινωνία με τους καθηγητές που σε βοηθούν στις σπουδές σου», είπε ο αριστούχος Νίκος Πολίτης, που προσανατολίζεται πλέον σε ένα μεταπτυχιακό πριν αναζητήσει την τύχη του στην αγορά εργασίας.

Αριστούχος από το μεταπτυχιακό τμήμα αναδείχθηκε ο 34χρονος εργαζόμενος στο Κτηματολόγιο στην Αθήνα, Βασίλης Κιούσης. Ο ίδιος πηγαινοερχόταν από Αθήνα προς Λάρισα και το αντίστροφο προκειμένου να παρακολουθήσει το πρόγραμμα παράλληλα με την εργασία του. «Οργάνωση θέλει, και να πιστεύεις αυτό που κάνεις», είπε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεταπτυχιακό προσέλκυσε επιστήμονες από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Επαγγελματίες καταξιωμένοι που ήθελαν όμως να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους στο αντικείμενο επέστρεψαν στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα και το κατάφεραν.

Όπως για παράδειγμα ο Αθανάσιος Ιωάννου από τη Λάρισα που διατηρεί τεχνικό γραφείο ή η Ευγενία Καρακίτσου από την Αθήνα, επαγγελματίας πολιτικός μηχανικός. «Πηγαινοερχόμουν κάθε εβδομάδα από την Αθήνα. Κι αυτό γιατί το μεταπτυχιακό είναι πλέον επιστημονική ανάγκη. Αν δεν έχεις μεταπτυχιακό δεν μπορείς να προχωρήσεις», σχολίασε η Ευγενία Καρακίτσου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου