ΤΟΠΙΚΑ

48ωρο λουκέτο σε κεντρικό καφέ του Βόλου

48ωρο-λουκέτο-σε-κεντρικό-καφέ-του-βόλου-77406

«Καρτέρι» σε επιχειρήσεις για αποδείξεις και ανασφάλιστη εργασία έστησαν το Σαββατοκύριακο εφορία και ΙΚΑ. Έριξαν καμπάνες, βεβαίωσαν πρόστιμα και έβαλαν 48ωρο λουκέτο σε ένα κεντρικό καφέ στον Βόλο για μη έκδοση αποδείξεων. Οι εφοριακοί σε «ρόλο πελάτη», αφού ήπιαν το καφεδάκι τους, τσέκαραν αποδείξεις και ταμείο, κερνώντας «πικρό καφέ» την επιχείρηση, στην οποία εκτός από τσουχτερό πρόστιμο, επιβλήθηκε κλείσιμο για 48 ώρες.

Σε μία περίοδο όπου οι επαγγελματίες προσπαθούν κάτω από αντίξοες συνθήκες να ανταπεξέλθουν στις λειτουργικές τους υποχρεώσεις και να είναι συνεπείς προς το Κράτος, ο Βόλος παραμένει στην «πρωτοκαθεδρία» των πόλεων που βρίσκονται στο στόχαστρο των ελέγχων.

Από τη μία το κλιμάκιο της εφορίας, έχοντας πάρει εντολή να κάνει «φύλλο και φτερό» ό,τι κινείται, πραγματοποίησε σαρωτικούς ελέγχους, βεβαιώνοντας αρκετές παρατυπίες.

Η ένταση των ελέγχων, σύμφωνα με επαγγελματίες ήταν τέτοια, που κυριολεκτικά υπήρξαν επιχειρήσεις εστίασης που δεν πρόλαβαν να «πάρουν ανάσα», αφού μετά την εφορία, ακολούθησε η έφοδος από το κλιμάκιο του ΙΚΑ από την Αθήνα για την ανασφάλιστη εργασία.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι και στον τομέα της αδήλωτης εργασίας επιβλήθηκαν πρόστιμα αρκετών χιλιάδων ευρώ σε επιχειρήσεις, τόσο στον Βόλο όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, όπου επίσης διενεργήθηκαν έλεγχοι. Το κλιμάκιο του ΙΚΑ ξεσκόνισε καφενεία, ταβέρνες και άλλα καταστήματα εστίασης.

Τόσο τα κλιμάκια των εφοριακών όσο και του ΙΚΑ απαρτίζονταν, σύμφωνα με πληροφορίες, από υπαλλήλους εκτός Μαγνησίας, τους οποίους έχει επιστρατεύσει στη μία περίπτωση η Γενική Γραμματεία Εσόδων για να προβαίνουν σε ελέγχους («αποσπώντας» τους μάλιστα από την υπηρεσία τους για να ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο στο σαφάρι φοροδιαφυγής), και στην άλλη περίπτωση το Υπ. Εργασίας, ώστε να αντιμετωπιστεί η μαύρη και η υποδηλωμένη εργασία.

Οι έλεγχοι αυτοί, σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση κατά τη διάρκεια και του επόμενου Σαββατοκύριακου, για τη διαπίστωση παραβάσεων φορολογικής, ασφαλιστικής και εργατικής νομοθεσίας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου