ΤΟΠΙΚΑ

Οικονομική… θηλιά σε ανάδοχο έργου για τυπικούς λόγους

οικονομική-θηλιά-σε-ανάδοχο-έργου-γι-82337

Σε καθεστώς οικονομικής… ασφυξίας για παραλείψεις στη διαγωνιστική διαδικασία η εταιρεία που έστησε το skate park στο πάρκο του Αναύρου. Ο χώρος παραδόθηκε στον Δήμο και στους νέους – λάτρεις του BMX και του Skate τον Απρίλιο του 2017, μέχρι σήμερα όμως ο ανάδοχος δεν έχει πληρωθεί.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο οικονομικών, Ανδρέα Ζέρβα ο Δήμος φρόντισε για την αποστολή των ενταλμάτων πληρωμής της εταιρείας. Όμως ο επίτροπος «έκοψε» το ένταλμα ζητώντας με φύλλο ελέγχου επιπλέον στοιχεία. Ο Δήμος απάντησε στις παρατηρήσεις που προφανώς δεν κρίθηκαν επαρκείς από τον επίτροπο ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Μπροστά στις εξελίξεις και δεδομένου ότι το έργο είχε παραληφθεί από τον Δήμο Βόλου, ο ανάδοχος προσέφυγε δικαστικά, διεκδικώντας το ποσό που του οφείλεται και το οποίο ανέρχεται στις 67.414,46 ευρώ.

Με εισήγηση της νομικής υπηρεσίας και δεδομένου ότι ο Δήμος αναγνωρίζει την οφειλή, εγκρίθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, με την προϋπόθεση ότι ο ανάδοχος παραιτείται από τόκους και προσαυξήσεις.

Η απόφαση επικυρώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο.

Ε.Χ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου