ΤΟΠΙΚΑ

Παγκόσμια διάκριση σε διαγωνισμό του 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας

παγκόσμια-διάκριση-σε-διαγωνισμό-του-3-82609

Παγκόσμια διάκριση για το 3ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας και πέντε μαθητές του που πήραν χάλκινα μετάλλια σε παγκόσμιο on line διαγωνισμό μαθηματικών. Στον 24ωρο μαθηματικό διαγωνισμό που συμμετείχε σχεδόν το σύνολο των μαθητών της γ’ τάξης του σχολείου, τα βραβεία δεν ήταν ο αυτοσκοπός: οι μαθητές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να λύσουν σωστά και γρήγορα όσο το δυνατό περισσότερα μαθηματικά προβλήματα ενισχύοντας με πόντους τη Unicef για να συνεχίσει το έργο εκπαίδευσης παιδιών στις τρίτες χώρες.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο διαγωνισμός διεξήχθη ταυτόχρονα σε όλον τον κόσμο στις 6 Μαρτίου- Ημέρα Αφιερωμένη στα Μαθηματικά. Σε αυτόν έλαβαν μέρος σχολεία από κάθε χώρα του κόσμου. Ο διαγωνισμός ήταν υπό την αιγίδα της Unicef και οι βαθμολογίες των συμμετεχόντων μετατρέπονταν σε πόντους με τους οποίους ενισχύεται το εκπαιδευτικό έργο της Unicef για τα παιδιά των τρίτων χωρών.

Οι μαθητές χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικούς υπολογιστές καλούνταν να λύσουν μαθηματικά προβλήματα. Δεν αρκούσε μόνο η σωστή επίλυση. Μετρούσε και η ταχύτητα.

Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 30 μαθητές της γ’ τάξης του 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας υπό την καθοδήγηση των δύο καθηγητριών μαθηματικών, κ.κ. Βαρβάρας Μακρή και Μάρθα Καμβύση και της καθηγήτριας φυσικής, κ. Νατάσσας Καλογήρου.

Για τις ανάγκες του διαγωνισμού ο διευθυντής του σχολείου, Απ. Βακρατσάς, μετέτρεψε έναν ολόκληρο χώρο στο σχολείο σε… στρατηγείο. Στήθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, συνδέθηκαν με το διαδίκτυο, μπήκαν οι κωδικοί των μαθητών και άρχισε η… μάχη για την επίλυση όσο το δυνατό περισσότερων μαθηματικών προβλημάτων.

Εκείνη την ημέρα μάθημα δεν έγινε για την γ’ τάξη. Ολοι οι μαθητές ρίχθηκαν στη μάχη των μαθηματικών. «Υπήρξε μεγάλος ενθουσιασμός. Ολοι ήθελαν να λάβουν μέρος, ακόμη και μαθητές που δεν είναι δυνατοί στα μαθηματικά. Τους εξιτάρισε η ιδέα του διαγωνισμού και μάλιστα μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή», σχολίασε ο διευθυντής Αποστόλης Βακρατσάς.

Αρκετοί ήταν οι μαθητές που δεν περιορίστηκαν στην επίλυση ασκήσεων εντός του σχολικού προγράμματος. Χρησιμοποίησαν τους κωδικούς τους και συνέχισαν να διαγωνίζονται ακόμη και από το σπίτι τους.

Ο ζήλος για τη συμμετοχή αλλά και τα… μαθηματικά μυαλά που εκκολάπτονται στο σχολείο έφεραν την επιτυχία. Το 3ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας συμπεριλαμβάνεται στα 100 σχολεία με τις υψηλότερες συνολικές βαθμολογίες στον κόσμο και συγκεκριμένα κατατάχθηκε στην 96η θέση.

Πέντε μαθητές του δε, απέσπασαν το χάλκινο μετάλλιο και συγκεκριμένα οι Ευάγγελος Μιχάλης, Βίκτωρ Κουκουβίνος, Ελένη Παρίση, Χρήστος Τσατάλας και Χρήστος Καλαμπουκάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 3ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας ήταν το μοναδικό σχολείο που συμμετείχε στον παγκόσμιο διαγωνισμό εκπροσωπώντας τα ελληνικά χρώματα και βγάζοντας ασπροπρόσωπη τη χώρα και τη δημόσια εκπαίδευση.

Πέντε χάλκινα βραβεία έλαβαν ισάριθμοι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας για τις επιδόσεις τους στον παγκόσμιο διαγωνισμό

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου