ΤΟΠΙΚΑ

Στην αναμονή για τις αιτήσεις συμμετοχής στις Πανελλαδικές

στην-αναμονή-για-τις-αιτήσεις-συμμετο-82769

Σε σημείο μηδέν… βρίσκεται οργανωτικά η διαδικασία προετοιμασίας των πανελλαδικών εξετάσεων και στη Μαγνησία. Οι μαθητές της γ’ τάξης των λυκείων του νομού δεν έχουν καν δηλώσει όπως προβλέπεται αν θα συμμετέχουν ή όχι στις πανελλαδικές εξετάσεις ή αν θα είναι υποψήφιοι για τις στρατιωτικές σχολές.

Πέρυσι τέτοια εποχή, όπως και κάθε χρόνο άλλωστε, οι μαθητές είχαν ήδη καταθέσει δηλώσεις για τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές στο τέλος του σχολικού έτους και είχε ήδη ξεκινήσει η προετοιμασία σε επίπεδο διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Φέτος, έως και χθες, δεν είχε παραληφθεί από τη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για να ξεκινήσει η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων των μαθητών που θέλουν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι οι αιτήσεις θα γίνονταν στα κατά τόπους σχολεία στα μέσα Μαρτίου. Φαίνεται όμως ότι οι μαθητές θα καταθέσουν τις αιτήσεις τους στα τέλη του μήνα.

Η καταγραφή του αριθμού των μαθητών που θα συμμετέχουν στις πανελλαδικές είναι το πρώτο βήμα για να ξεκινήσει και η οργανωτική προετοιμασία της διεύθυνσης. Βάσει του αριθμού των υποψηφίων θα οριστεί ο αριθμός των εξεταστικών κέντρων και ποια λύκεια θα λειτουργήσουν ως εξεταστικά κέντρα και φυσικά θα γίνει ο ορισμός των επιτροπών εξετάσεων και των επιτηρητών.

Πάντως, σε επίπεδο δευτεροβάθμιας έχει ήδη συνταχθεί ο προϋπολογισμός των εξόδων για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Ο προϋπολογισμός έχει σταλεί στο Υπουργείο Παιδείας προς έγκριση.

Και φέτος, όπως και πέρυσι, η ημερομηνία έναρξης των πανελλαδικών τοποθετείται μετά τις ενδοσχολικές εξετάσεις και ημερολογιακά μεταξύ 7 και 9 Ιουνίου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου