ΤΟΠΙΚΑ

Πλήρωναν τέλη για τις εισόδους τα βενζινάδικα στον Βόλο

πλήρωναν-τέλη-για-τις-εισόδους-τα-βενζ-83393

Τέλη… κατάληψης κοινόχρηστων χώρων κατέβαλλαν έως και πέρυσι ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων του Βόλου, για τις εισόδους και εξόδους που είναι διαμορφωμένες στα πεζοδρόμια μπροστά από τις επιχειρήσεις τους. Φέτος όμως η Ενωση Βενζινοπωλών Νομού Μαγνησίας, προσέφυγε κατά της απόφασης που της επιβάλλει τέλη και δικαιώθηκε.

Σύμφωνα με τη γενική γραμματέα της Ενωσης, Βάσω Κοντοχρήστου, «στην υπόλοιπη Ελλάδα πλέον κανένα πρατήριο δεν πληρώνει τέλη κοινόχρηστων χώρων για τις εισόδους και εξόδους». Όπως ανέφερε, «δεν καταλαμβάνονται πεζοδρόμια, όπως γίνεται για παράδειγμα με τις επιχειρήσεις εστίασης και τα τραπεζοκαθίσματα για να πληρώνουμε τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων. Οι είσοδοι και έξοδοι που υπάρχουν πάνω στα πεζοδρόμια είναι μόνο για να εισέρχονται αυτοκίνητα και τίποτα άλλο. Οι πεζοί μπορούν άνετα να περάσουν. Δεν υπάρχουν εμπόδια».

Η κ. Κοντοχρήστου επεσήμανε ότι οι προσφυγές ανά περιοχή έχουν ξεκινήσει ήδη από το 2000. «Εμείς το πήραμε είδηση αργά, αλλά προσφύγαμε και δικαιωθήκαμε», είπε.

Τόνισε δε ότι το ποσό που καλούνται να καταβάλλουν ανά έτος οι ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο. Κυμαίνεται ανά περίπτωση από 200 ευρώ και φθάνει και τα 700 ευρώ το χρόνο.

Οι βενζινοπώλες προσέφυγαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Θεσσαλίας και δικαιώθηκαν. Μάλιστα με απόφαση του συντονιστή, Νίκου Ντίτορα ακυρώθηκε όλη η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που αφορούσε στον καθορισμό τελών κοινόχρηστων χώρων για το 2018.

Χθες, η απόφαση για τα τέλη εγκρίθηκε τόσο στην οικονομική επιτροπή όσο και στο δημοτικό συμβούλιο, χωρίς στον κατάλογο να περιλαμβάνεται η περίπτωση των πρατηριούχων υγρών καυσίμων.

«Θα βγει ξεχωριστή απόφαση για τα πρατήρια και θα εξεταστεί σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο», σχολίασε ο αντιδήμαρχος οικονομικών, Ανδρέας Ζέρβας, επισημαίνοντας ότι τα υπόλοιπα τέλη είναι τα ίδια που ψηφίστηκαν στα τέλη του 2017.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου