ΤΟΠΙΚΑ

Πασάλειψαν με περιττώματα την πόρτα εισόδου σχολείου του Βόλου!

πασάλειψαν-με-περιττώματα-την-πόρτα-ε-83404

Απίστευτο συμβάν στο 7ο Γενικό Λύκειο Βόλου: «αρρωστημένα μυαλά» πασάλειψαν με περιττώματα την πόρτα εισόδου του σχολείου για ακατανόητους λόγους. Μπροστά στο αποκρουστικό θέαμα βρέθηκαν μέλη της σχολικής κοινότητας που δεν πίστευαν στα μάτια τους. Είναι η πρώτη φορά, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια που εκδηλώνεται επίθεση και μάλιστα με τέτοιο τρόπο εναντίον σχολικού κτιρίου.

Μάρτυρες του περιστατικού περιέγραφαν με απέχθεια τις εικόνες που αντίκρισαν. Η πόρτα ήταν πασαλειμμένη με περιττώματα από πάνω έως κάτω. Δεν ήξεραν καν πώς να μπουν στο σχολείο.

Όταν συνήλθαν από το αρχικό σοκ, κάλεσαν την αστυνομία. Πράγματι αστυνομικός μετέβη στο σημείο και κατέγραψε το συμβάν.

Ο χρόνος περνούσε και πλησίαζε η ώρα της προσέλευσης των μαθητών για το μάθημα. Μέλη της σχολικής κοινότητας ανέλαβαν το ειδεχθές έργο του καθαρισμού, προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με το θέαμα και οι μαθητές.

Η ακατανόητη ενέργεια όπως ήταν φυσικό δημιούργησε εκνευρισμό στη σχολική οικογένεια που δεν μπορούσε να ερμηνεύσει την αιτία της επίθεσης στο σχολείο και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο.

Επισήμως κανείς δεν δέχθηκε ούτε καν να σχολιάσει το συμβάν. Μόνο ο διευθυντής του 7ου ΓΕΛ Βόλου, π. Ιωάννης Μανίκας, αρκέστηκε να το επιβεβαιώσει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Κανείς δεν φρόντισε να ενημερώσει ούτε καν τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για το περιστατικό.

Πάντως γενικά στην περιοχή που βρίσκεται το 7ο Γενικό Λύκειο Βόλου, το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου και το Μουσικό, στη συνοικία της Χιλιαδούς, κάτω από τις φυλακές, υπάρχει ζήτημα με τα… περιττώματα.

Στο δρόμο που χωρίζει τα δύο σχολικά συγκροτήματα, το Μουσικό και του 7ο ΓΕΛ- 3Ο ΕΠΑΛ Βόλου, επί της Ανδρέα Λασκαράτου, σχεδόν καθημερινά εκπαιδευτικοί και μαθητές έρχονται αντιμέτωπο με περιττώματα ζώων. Όπως αναφέρουν εκπαιδευτικοί, τα πεζοδρόμια έξω από τα σχολεία έχουν καταστεί δημόσιες τουαλέτες για δεσποζόμενα σκυλιά. «Φιλόζωοι με τη λέξη εντός εισαγωγικών βγάζουν τα βράδια βόλτες τα σκυλιά τους για να κάνουν την ανάγκη τους και δεν φροντίζουν να χρησιμοποιούν πλαστικές σακούλες για να τα μαζεύουν. Ως εκ τούτου τα πεζοδρόμια είναι γεμάτα περιττώματα και κάποιες φορές μαθητές μας τα πατούν. Εχουμε συζητήσει με συναδέλφους να ζητήσουμε από τον Δήμο Βόλου να κάνει παρέμβαση για την πλακόστρωση των πεζοδρομίων, προκειμένου να αποτρέπονται οι φιλόζωοι να παρατούν εκεί τα περιττώματα των ζώων τους», έλεγε εκπαιδευτικός.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου