ΤΟΠΙΚΑ

Δωρεά Αχιλλέα Μπέου 30.000 ευρώ σε Ιδρύματα και απόρους

δωρεά-αχιλλέα-μπέου-30-000-ευρώ-σε-ιδρύματα-83454

Στη δωρεά ποσού ύψους 30.000 ευρώ προχώρησε χθες προς τον Δήμο Βόλου, ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος. Πρόκειται για μέρος των αντιμισθιών που δεν λάμβανε για το διάστημα που είχε τεθεί σε αργία και οι οποίες πλέον του αποδίδονται αναδρομικά.

Χθες με έγγραφό του προς το δημοτικό συμβούλιο, που συνεδρίασε το μεσημέρι, ο κ. Μπέος ανακοίνωσε τη δωρεά ποσού της αντιμισθίας που δικαιούται αναδρομικά.

«Μετά την τελεσίδικη αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών και την υπ’ αριθμ. 18/8-3-2018 διαπιστωτική πράξη άρσης της αργίας μου από τη θέση του δημάρχου Βόλου και σύμφωνα με το άρθρο 6 του Ν. 4368/16, δικαιούμαι αναδρομικά το ποσό της αντιμισθίας του αποκατασταθέντος από του χρόνου εκδόσεως της διαπιστωτικής σε βάρους μου πράξης, δωρίζω στον Δήμο Βόλου το ποσό των 30.000 ευρώ, προκειμένου να δαπανηθούν για κοινωφελείς σκοπούς, σε άπορους και κοινωφελή ιδρύματα και συλλόγους», αναφέρεται στο έγγραφο της δωρεάς, την οποία έκανε αποδεκτή το δημοτικό συμβούλιο.

«Ηταν δέσμευσή μου ότι με την επιστροφή μου στα καθήκοντά μου θα έδινα ένα μεγάλο ποσό για να διατεθεί σε ιδρύματα της πόλης και σε άπορες οικογένειες προκειμένου να μπορέσουν να κάνουν Πάσχα. Σε πρώτη φάση είναι το συγκεκριμένο ποσό κι αν δεν καλυφθούν οι ανάγκες θα διαθέσω και επιπλέον», ανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο.

«Μπορεί να έχουμε τις όποιες πολιτικές διαφορές, όμως κύριε Δήμαρχε η πράξη σας με εξέπληξε. Σας τιμά αυτό που κάνατε. Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους τέτοιου είδους χειρονομίες δεν έχουμε ξαναδεί», είπε από το μικρόφωνο ο δημοτικός σύμβουλος της Δύναμης Βόλου, Τέλης Δουλόπουλος.

«Μακάρι τα χρήματα που διέθεσε ο δήμαρχος να πιάσουν τόπο. Όμως έχουμε και στο παρελθόν ανάλογα φαινόμενα. Ο αντιδήμαρχος Θάνος Θεοδώρου έχει αποποιηθεί των αποζημιώσεων για τις εκτός έδρας μετακινήσεις. Κι εγώ όταν ήμουν πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Υγείας είχα αποποιηθεί της αντιμισθίας και το σκυλομετάνιωσα γιατί έφθασα να πληρώνω από την τσέπη μου δικαστικά έξοδα για υποθέσεις που δεν ήταν δικές μου», σχολίασε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, Γιώργος Μουλάς.

Η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έγινε μόνο με την παρουσία της πλειοψηφίας και των δημοτικών συμβούλων των μειοψηφιών, κ.κ. Κατερίνας Τσοπουρίδου, Τέλη Δουλόπουλου και Θεοδ. Τσαλούχα.

«Είναι θλιβερή η εικόνα του δημοτικού συμβουλίου. Αν είχε εδώ μέσα σήμερα τηλεοράσεις και δημοσιότητα κανείς δεν θα έλειπε. Δείχνουν πόσο ενδιαφέρονται για την πόλη και για όσα απασχολούν τους πολίτες. Η εικόνα σήμερα δικαιώνει και το χαρακτηρισμό που τους έχω αποδώσει «σαπίλα της διαπλοκής». Καθημερινά δείχνουν το πρόσωπό τους», σχολίασε ο κ. Μπέος.

Αλλα θέματα

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία τα τέλη κοινοχρήστων χώρων, με τον κ. Δουλόπουλο να ζητά από τη δημοτική αρχή να αξιοποιήσει τα ταμειακά της διαθέσιμα ύψους 18 εκατ. ευρώ προκειμένου να προβεί σε μειώσεις τελών και τον δημοτικό σύμβουλο της ΛΑΣ κ. Τσαλούχα να μιλά για χαράτσωμα των πολιτών.

Απαντώντας ο αντιδήμαρχος οικονομικών, Ανδρέας Ζέρβας, μίλησε για σταδιακή μείωση των τελών που ξεκίνησαν ήδη από πέρυσι και ο σχεδιασμός θα ολοκληρωθεί το 2019.

Οι εκπρόσωποι των μειοψηφιών δεν ενέκριναν ούτε την κανονιστική για το παζάρι που τέθηκε προς επανέγκριση για τυπικούς λόγους (απουσίαζαν από την προηγούμενη συνεδρίαση οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων), επισημαίνοντας ότι πρόκειται για έναν αναχρονικό θεσμό που πλήττει καίρια την εμπορική αγορά.

Τέλος καταψήφισαν και την εγκατάσταση 85 καμπίνων στη Ν. Ιωνία και 116 στο Βόλο για λογαριασμό εταιρείας που περνά οπτικές ίνες στην πόλη.

«Καταστρέφονται δρόμοι και πεζοδρόμια για να κερδίζουν οι όμιλοι», σχολίασε ο κ. Τσαλούχας.

«Η εταιρεία θα κερδίσει. Η πόλη τι αντισταθμιστικό όφελος θα έχει;», διερωτήθηκε ο κ. Δουλόπουλος.

Απάντηση έδωσε ο αντιδήμαρχος Θανάσης Σταυρίδης, που όπως είπε, ο Δήμος ζήτησε αντιστάθμισμα όμως δεν προβλέπεται από τον κανονισμό της εταιρείας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου