ΤΟΠΙΚΑ

Eρχεται δεύτερος μόνιμος παθολόγος -ογκολόγος στο Νοσοκομείο

eρχεται-δεύτερος-μόνιμος-παθολόγος-ογ-83537

Πράσινο φως για την ενίσχυση του Ογκολογικού του Νοσοκομείου Βόλου με έναν παθολόγο-ογκολόγο άναψε χθες το υπ. Υγείας. Όπως ανακοινώθηκε εγκρίθηκε η προκήρυξη μίας θέσης ειδικευόμενου γιατρού, Επιμελητή Β΄ Ειδικότητας Παθολογικής Ογκολογίας στο Αχιλλοπούλειο.

Η πρόσληψη του δεύτερου μόνιμου γιατρού, αν και έρχεται με καθυστέρηση ενάμιση περίπου χρόνου, καθώς προβλέπεται με ΦΕΚ από τις 31-12-2016, αναμένεται να ανακουφίσει σημαντικά το έργο του Τμήματος, που έχει δεχτεί απανωτά «χτυπήματα», με τελευταίο αυτό της μετακίνησης του επικουρικού γιατρού που υπηρετεί στην Κλινική, μία φορά την εβδομάδα στο Νοσοκομείο της Λαμίας.

Την ίδια ώρα, καθημερινά στο Ογκολογικό γίνονται 30 χημειοθεραπείες ενώ επίσης εξυπηρετούνται άλλα τόσα άτομα για συνταγογράφηση και διάφορα παραπεμπτικά που χρειάζονται οι καρκινοπαθείς. Συνολικά, υπολογίζεται ότι μηνιαίως περίπου 700 άτομα είναι όσα λαμβάνουν θεραπείες και παρακολουθούνται ιατρικά στο Τμήμα.

Με τον καινούργιο οργανισμό εξάλλου, όποτε εγκριθεί προβλέπεται η ίδρυση ογκολογικής κλινικής με 4 μόνιμους παθολόγους – ογκολόγους και όχι με ένα μόνιμο και έναν επικουρικό, που απασχολούνται σήμερα.

Προκήρυξη για μόνιμο οφθαλμίατρο

Εκτός από την προκήρυξη της θέσης του ογκολόγου, το Υπουργείο Υγείας προκηρύσσει και μία θέση μόνιμου οφθαλμίατρου, όπως ανακοινώθηκε χθες από τη Διοίκηση του ΓΝΒ. Ειδικότερα σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, από το υπ. Υγείας εγκρίθηκε η προκήρυξη μίας (1) θέσης Επιμελητή Α΄ Ειδικότητας Οφθαλμολογίας.

Σημειώνεται πως στην Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, μετά το θάνατο του αείμνηστου Κώστα Μπαρπάκη τον περασμένο Οκτώβριο, απασχολούνταν μόνο δύο επικουρικοί οφθαλμίατροι.

Εξάλλου, με απόφαση του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, εγκρίθηκε η πρόσληψη ενός αναισθησιολόγου με βαθμό Επιμελητή Β’, ως επικουρικού ιατρού για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών στο Νοσοκομείο Βόλου, με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι 24 μηνών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου