ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας στην Πολυτεχνική Σχολή του Π.Θ.

μαθητές-του-1ου-επαλ-ν-ιωνίας-στην-πολυ-83610

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ανοιχτές Θύρες» για το άνοιγμα και παρουσίαση των προγραμμάτων και δραστηριοτήτων της Τριτοβάθμιας στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, και ειδικότερα από τις Πολυτεχνικές Σχολές των Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και των Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ήταν αφιερωμένη η εκπαιδευτική επίσκεψη του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, στις 14/3/18.

Στο τμήμα των Αρχιτεκτόνων Μηχανικών έγινε ξενάγηση από την πρόεδρο του Τμήματος κα Βασώ Τροβά και τον αρχιτέκτονα καθηγητή κ. Θεοκλή Καναρέλη.

Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για το πρόγραμμα σπουδών σε έναν μελλοντικό υποψήφιο και ξενάγηση σε όλους τους χώρους της Αρχιτεκτονικής Σχολής. Οι μαθητές είχαν έτοιμα ψηφιακά αρχεία κτιρίων σχεδιασμένα από τους ίδιους και έγινε κοπή των αναπτυγμάτων τους σε εκτυπωτή laser για την περαιτέρω κατασκευή των μακετών τους. Συνομίλησαν με φοιτητές των Προπτυχιακών σπουδών αλλά και του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο “Μετα-βιομηχανικός Σχεδιασμός”.

Στο τμήμα των Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης ακολούθησε παρουσίαση του προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών αλλά και των Μεταπτυχιακών Σπουδών. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση απ’ όλους τους καθηγητές του τμήματος στην αξία της έρευνας, της ανάπτυξης (αστικής, τοπικής, περιφερειακής) και του σχεδιασμού (αστικού σχεδιασμού, πολεοδομίας και χωροταξίας). Πραγματοποιήθηκε μια επίδειξη άσκησης χαρτογράφησης σε εξωτερικό χώρο με τη χρήση drone.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη συνεχίστηκε με την επίσκεψή τους στο Τεχνικό Γραφείο Themelis D+M (Λώρη 10α) όπου και έγινε παρουσίαση από τον αρχιτέκτονα κ. Μιχάλη Θέμελη.
Η όλη συζήτηση κινήθηκε γύρω από περιπτώσεις ιστορικών-διατηρητέων κτιρίων που έχει αναλάβει το γραφείο, τις διαδικασίες που ακολουθούνται για μια τόσο σοβαρή μελέτη, τόσο στη φάση των αποτυπώσεων όσο και στην αποκατάσταση-επανάχρηση των κτιρίων.

Τέλος, έγινε παρουσίαση διαφόρων μελετών μικρής και μεγάλης κλίμακας που έχει εκπονήσει το συγκεκριμένο γραφείο.

Οι παραπάνω ενημερώσεις και ξεναγήσεις εμπλουτίζουν και ανοίγουν τους ορίζοντες των μαθητών και μελλοντικών αποφοίτων της ειδικότητας «Τεχνικός Δομικών Έργων & Γεωπληροφορικής» του τομέα «Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού» του 1ου ημερησίου ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας.

Συνοδοί εκπαιδευτικοί ήταν οι Πλαβός Ελευθέριος και Παπακωνσταντίνου Ιφιγένεια-Ελένη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου