ΤΟΠΙΚΑ

ΕΔΕ για τις απουσίες εκπαιδευτικών του Δ.Σ.Τρικερίου

εδε-για-τις-απουσίες-εκπαιδευτικών-το-85867

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ένορκη διοικητική εξέταση στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, μετά από καταγγελία σύσσωμων των γονέων μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Τρικερίου για τις συνεχόμενες… απουσίες εκπαιδευτικών με αναρρωτικές άδειες.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ηδη, ο ένας μετά τον άλλο, γονείς λαμβάνουν κλητεύσεις προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους στην υπηρεσία, στο πλαίσιο έρευνας που γίνεται επί του υπομνήματος που κατέθεσαν, καταγγέλλοντας ότι εξαιτίας των συνεχόμενων απουσιών εκπαιδευτικών χάνονται πολύτιμες ώρες μαθημάτων.

Το υπόμνημα οι γονείς το είχαν καταθέσει τόσο στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας όσο και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, στον απόηχο κινητοποίησης που είχαν κάνει τον περασμένο Ιανουάριο. Τότε αντιπροσωπεία του συλλόγου γονέων, συνοδεία δικηγόρου είχε φθάσει μέχρι το γραφείο της Εισαγγελίας Βόλου, απ’ όπου κι έλαβαν κατευθύνσεις να καταθέσουν υπόμνημα στις αρμόδιες διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Σημειώνεται ότι για το θέμα των συνεχόμενων αναρρωτικών αδειών, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας είχε δώσει εντολή σε ελεγκτή γιατρό να ελέγξει την κατάσταση της υγείας δασκάλας, μέχρι και χθες ωστόσο δεν είχε γίνει γνωστό το αποτέλεσμα του ελέγχου.

Τον Ιανουάριο, οι γονείς μαθητών του Τρικερίου είχαν μεταβεί για δεύτερη φορά από την έναρξη της σχολικής χρονιάς στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για να διαμαρτυρηθούν για την καθυστέρηση στην πορεία της σχολικής ύλης εξαιτίας απουσιών εκπαιδευτικών.

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, το σχολείο λειτουργούσε με κενά καθώς εκπαιδευτικοί είχαν λάβει άδειες αναρρωτικές. Αλλά και μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η κατάσταση δεν ομαλοποιήθηκε. Όπως ανέφεραν τότε, το ολοήμερο λειτουργούσε μια φορά την εβδομάδα, ενώ με τις συνεχείς εναλλαγές εκπαιδευτικών στα πρωινά τμήματα οι μαθητές δεν είχαν προχωρήσει στη σχολική ύλη. Μόνο μία δασκάλα είναι σταθερή από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Για τη δεύτερη θέση έχουν αλλάξει πέντε εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με στοιχεία της Δ.Π.Ε. Μαγνησίας.

Οι γονείς είχαν εμφανιστεί αγανακτισμένοι για τις συνεχόμενες άδειες που λαμβάνουν δασκάλες και που, όπως ανέφεραν, το κάνουν για να μην πηγαίνουν στο Τρίκερι. Εμφανίστηκαν με τα σχολικά βιβλία και τα σχολικά τετράδια στα χέρια για να καταδείξουν ότι μαθήματα δεν γίνονται: στη σελίδα 12 έχει προχωρήσει το βιβλίο μαθηματικών στη Δ’ τάξη και μόλις τρεις σελίδες με ασκήσεις έχει γεμίσει το αντίστοιχο σχολικό τετράδιο μέχρι τις 18 Ιανουαρίου.

Αυτές τις ημέρες γίνεται λήψη καταθέσεων στη Δ.Π.Ε. Μαγνησίας, στο πλαίσιο έρευνας επί του υπομνήματος των γονέων.

Από προηγούμενη κινητοποίηση γονέων μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Τρικερίου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου