ΤΟΠΙΚΑ

Δύσκολος αγώνας περιπτερούχων

δύσκολος-αγώνας-περιπτερούχων-114031

Ανισο αγώνα κόντρα στην υψηλή φορολογία και τα χαμηλά ποσοστά κέρδους δίνουν οι περιπτερούχοι της Μαγνησίας. Την απόγνωσή του για τη βιωσιμότητα των επαγγελματιών του κλάδου εξέφρασε ο επανεκλεγείς πρόεδρος των περιπτερούχων Μαγνησίας Βασίλης Τόπας, στο περιθώριο της εκδήλωσης στην ΟΕΒΕΜ για την απονομή πιστοποιητικών σε ανέργους που συμμετείχαν σε πρόγραμμα κατάρτισης.

Ενδεικτικό των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν σήμερα οι περιπτερούχοι είναι το γεγονός πως ενώ τα τελευταία χρόνια έχει μπει λουκέτο σε 83 επιχειρήσεις του κλάδου, οι νέες επιχειρήσεις που άνοιξαν είναι μόλις 15.

«Σε ολόκληρη την Ευρώπη οι συνάδελφοί μας απολαμβάνουν πλήρη αναγνώριση της επαγγελματικής τους υπόστασης και αξιοπρέπειας, με ποσοστά κέρδους πάνω από το 8% της λιανικής τιμής, κατοχυρωμένα και αναγνωρισμένα. Μετά και τη νέα αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καπνοβιομηχανικά προϊόντα, ο κλάδος βρίσκεται αντιμέτωπος με την εκ νέου συρρίκνωση της προμήθειάς του από τη διάθεσή τους στο καταναλωτικό κοινό, παρά την αύξηση της λιανικής τιμής», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βασίλης Τόπας.

«Οι στόχοι μας» συνέχισε ο ίδιος «είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα για να πάρουμε τα χαμένα ποσοστά μας από τα τσιγάρα, καθώς είναι δύσκολη η περίοδος με τις συναλλαγές μέσω POS. Έχουμε χάσει πολλά λεφτά και συνεχίζουμε να χάνουμε γιατί τα ποσοστά μας είναι στο 2-3%. Με τη συναλλαγή μέσω POS, για ένα πακέτο τσιγάρα δεν κερδίζουμε ούτε 5 λεπτά του ευρώ», πρόσθεσε ο κ. Τόπας, που μαζί με τα άλλα σωματεία της επικράτειας ετοιμάζονται άμεσα να πιέσουν προς τα αρμόδια υπουργεία για αναθεώρηση των αποφάσεών τους, όσον αφορά ειδικά τη φορολογία.

Ο κ. Τόπας τέλος αναφέρθηκε και στο λαθρεμπόριο που αποτελεί μεγάλο «αγκάθι» για τον κλάδο, υπογραμμίζοντας πως «εξακολουθεί να συρρικνώνει τη νόμιμη αγορά, καθώς πριμοδοτείται από τις νέες αυξήσεις των τιμών».

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής της Ένωσης Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ν. Μαγνησίας, μετά τη διενέργεια αρχαιρεσιών που πραγματοποιήθηκαν στις 7 και 8 Φεβρουαρίου, έχει ως εξής:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τόπας Βασίλειος
Α΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Λελεντζής Χρήστος
Β΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Καποδίστριας Αντώνιος
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Σουλογιάννη Θεανώ
ΑΝΑΠΛ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Δελλής Ηλίας
ΤΑΜΙΑΣ Γερόπουλος Κων/νος
ΑΝΑΠΛ. ΤΑΜΙΑΣ Καψιώτης Χρήστος
ΜΕΛΗ Κριτσίνη Κυριακή
ΜΕΛΗ Τσοπουρίδου Αικατερίνη

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τόπα Ιωάννα
ΜΕΛΟΣ: Μανταλία Βασιλική
ΜΕΛΟΣ: Σαρικίζογλου Ευστάθιος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου