ΤΟΠΙΚΑ

«Μετράμε τεράστιες περικοπές»

μετράμε-τεράστιες-περικοπές-153693

Δεκάδες προβλήματα ταλανίζουν τα μέλη του Συλλόγου Συνταξιούχων της ΔΕΗ, με βασικότερα τις περικοπές των συντάξεων κατά το ήμισυ, την ασφάλιση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Τα παραπάνω ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του συλλόγου, Ευάγγελος Μουστάκας, με αφορμή τη χθεσινή κοπή πίτας, αφήνοντας να διαφανεί ο προβληματισμός που διακατέχει τους συνταξιούχους του κλάδου.

Οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ, παλιοί συνάδελφοι που συναντήθηκαν χθες στο Ξενία, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις, να σχολιάσουν την καθημερινότητα, αλλά και να ενημερωθούν για την έκβαση των δικαστικών αγώνων της Ομοσπονδίας, με φόντο τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο.

«Τα βασικά προβλήματα που τους ταλαιπωρούν είναι τα ασφαλιστικά, οι συντάξεις μας, τα φάρμακά μας, οι γιατροί μας. Ολα αυτά είναι σε εκκρεμότητα και μας ταλαιπωρούν. Πριν δημιουργηθεί το ΕΦΚΑ υπαγόμασταν στον δικό μας ασφαλιστικό φορέα, τον οποίο δυστυχώς κατάργησαν και από τότε ξεκίνησε η ταλαιπωρία μας», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του συλλόγου.

Οι συνταξιούχοι αγωνιούν, βλέποντας τις συντάξεις τους να περικόπτονται δραματικά, με τον κ. Μουστάκα να υπογραμμίζει ότι «όλοι αντιμετωπίζουμε μεγάλες δυσκολίες, κυρίως στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, διότι όλα τα πληρώνουμε από την τσέπη μας». Ο ίδιος εξηγεί: «Μας δίνουν ημερομηνίες για εξετάσεις δύο και τρεις μήνες μετά, και όταν τηλεφωνούμε για να κλείσουμε ραντεβού, από το πρώτο πενθήμερο μας λένε ότι “έχουμε κλείσει”. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να καλύψουμε εμείς, το κόστος των εξετάσεών μας».

Τα αιτήματα είναι γνωστά στην πολιτεία και έχουν κατατεθεί επανειλημμένως με τη μορφή υπομνημάτων. «Το αίτημά μας ήταν να παραμείνουμε στον δικό μας ασφαλιστικό φορέα, αλλά δυστυχώς δεν είναι δυνατόν. Παλεύει, όμως, η Ομοσπονδία μας και θα φτάσουμε μέχρι το Στρασβούργο για να δικαιωθούν τα αιτήματά μας» επισημαίνει ο κ. Μουστάκας, εκφράζοντας το αγωνιστικό φρόνημα των συνταξιούχων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου