ΤΟΠΙΚΑ

Αρνούνταν να εγκαταλείψει την αποθήκη του που φλέγονταν

αρνούνταν-να-εγκαταλείψει-την-αποθήκ-153887

Εβλεπε την αποθήκη με το λάδι και τα άλλα προϊόντα που είχε φυλάξει εκεί να καίγεται και αρνούνταν να αποχωρήσει. Συναγερμός χθες στις 7.30 το απόγευμα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου για πυρκαγιά κοντά στην πλατεία Τσιγάντε στη Νέα Ιωνία.

Στον τόπο έσπευσαν τρία πυροσβεστικά οχήματα και οχτώ πυροσβέστες που άρχισαν άμεσα τη «μάχη» με τις πύρινες φλόγες. Ο ιδιοκτήτης όμως της αποθήκης, ένας 55χρονος Βολιώτης, αρνούνταν να αποχωρήσει και ήθελε να σβήσει κι εκείνος της φωτιά, βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλειά του για να σώσει την περιουσία του.

Στην αποθήκη, η οποία ήταν έκτασης 30 τετραγωνικών μέτρων, ο 55χρονος είχε αποθηκεύσει το λάδι του, ενώ πλησίον αυτής υπήρχε και κοτέτσι.

Οι πυροσβέστες, προκειμένου να τον απομακρύνουν για λόγους ασφαλείας αναγκάστηκαν να κάλεσαν την αστυνομία, και στον τόπο έσπευσε περιπολικό όχημα.

Ο 55χρονος έβλεπε απελπισμένος την περιουσία του να παραδίδεται στις φλόγες. Οι πυροσβέστες προχώρησαν άμεσα στην κατάσβεση, αλλά λόγω του εύφλεκτου περιεχομένου της αποθήκης, η φωτιά κατάφερε τελικά να καταστρέψει τα πάντα, προκαλώντας ακόμη και την κατάρρευση της κεραμοσκεπής.

Οι πυροσβέστες πάντως κατάφεραν και προστάτεψαν το κοτέτσι από τις πύρινες φλόγες. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου συνεχίζει την προανάκριση για τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς. Το Ανακριτικό συνέχιζε να λαμβάνει καταθέσεις έως αργά το βράδυ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου