ΤΟΠΙΚΑ

100 μαθητές μιλούν για την Παιδεία και η Πολιτεία αφουγκράζεται [photos]

100-μαθητές-μιλούν-για-την-παιδεία-και-η-π-154386

Πρωτοποριακό κοινό σχολικό συμβούλιο, μεταξύ μαθητών και θεσμών της πολιτείας, πραγματοποιείται σήμερα στον Βόλο, στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας.

«Η Πολιτεία αφουγκράζεται τους μαθητές» είναι ο τίτλος της πρωτοποριακής σύσκεψης που έχει στρέψει το βλέμμα του Υπουργείου Παιδείας στο Βόλο.

Το συμβούλιο ξεκίνησε με συστατικούς χαιρετισμούς των προσκεκλημένων. Κάθε φορέας συστήθηκε στους μαθητές και ανέφερε την αρμοδιότητά του.

Ακολούθως, ο λόγος δόθηκε στους μαθητές. Συνολικά συμμετέχουν περίπου 100 μαθητές από 34 σχολεία, εκ των οποίων 31 γενικά και επαγγελματικά λύκεια, και τρία σχολεία ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης απ’ όλη τη Μαγνησίας. Οι μαθητές αυτήν την ώρα παρουσιάζουν τα προβλήματα, εκφράζουν τις απόψεις, τις σκέψεις και τις προτάσεις τους με βάση τις αρχές του δημοκρατικού και ακαδημαϊκού διαλόγου.

Οι μαθητές των νησιών των Βορείων Σποράδων θα τοποθετηθούν στο σχολικό συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης, καθώς λόγω των καιρικών συνθηκών και της μεγάλης έντασης μποφόρ δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν προς Βόλο.

Τους μαθητές ακούνε καταγράφοντας τα προβλήματα και τις προτάσεις τους, εκπρόσωπος την υφυπουργού οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου, οι Βουλευτές Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Μάκης Μπαλλής, Χρήστος Μπουκώρος, Κώστας Στεργίου, οι Δήμαρχοι των επτά Δήμων της Μαγνησίας (πλην Δήμου Βόλου που ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετέχει), η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας Μαρία Γιαννουλή, ο πρόεδρος της Ενωσης γονέων και κηδεμόνων, Ηλίας Κουτσερής. Στο συμβούλιο έχει προσκληθεί και η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, Νάνσυ Καπούλα, όπως επίσης σχολικοί σύμβουλοι, προϊστάμενοι εκπαιδευτικών θεμάτων, υπεύθυνοι σχολικών δραστηριοτήτων και διευθυντές των γυμνασίων και εργαστηριακών κέντρων της Μαγνησίας.

Περίπου 250 άτομα βρίσκονται γύρω από το ίδιο «τραπέζι» για να συζητήσουν για τα θέματα που απασχολούν τους μαθητές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου