ΤΟΠΙΚΑ

Με άδεια και οι δύο δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Πουρίου

με-άδεια-και-οι-δύο-δάσκαλοι-του-δημοτι-155526

Για «εκπαίδευση δύο ταχυτήτων» διαμαρτύρονται γονείς μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο Πουρίου. Με την επιστροφή από τις γιορτές των Χριστουγέννων στις σχολικές αίθουσες, οι μαθητές και των έξι τάξεων αναγκάστηκαν να κάνουν μάθημα σε ένα τμήμα και μάλιστα με εκπαιδευτικό που αναπλήρωσε τους δύο δασκάλους του σχολείου, που πήραν άδεια.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Όπως έγινε γνωστό, η μία δασκάλα είχε ατύχημα και πήρε αναρρωτική άδεια 15 ημερών. Ο προϊστάμενος της σχολικής μονάδας, που έκανε μάθημα ταυτόχρονα και στα 16 παιδιά και των έξι τάξεων του δημοτικού, πήρε επίσης τριήμερη άδεια για σοβαρούς λόγους.

Από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας το κενό καλύφθηκε με δασκάλα που υπήρχε στη διάθεση.

Οι γονείς διαμαρτύρονται για τη σύμπτυξη των τμημάτων στο διθέσιο σχολείο, που πλέον λειτουργεί ως μονοθέσιο. «Δεν μπορεί να γίνει μάθημα σε έξι τάξεις ταυτόχρονα από έναν δάσκαλο. Τα παιδιά μας χάνουν ώρες μαθημάτων λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που υπάρχουν στο ορεινό χωριό. Χώρια που δεν διδάσκονται άλλα μαθήματα, όπως μουσική, αγγλικά. Θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα και το κενό να αναπληρωθεί γρήγορα μέχρι να επιστρέψει η δασκάλα μας» έλεγαν διαμαρτυρόμενοι στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργος Πολύζος ανέφερε ότι στο σχολείο δεν δημιουργείται πρόβλημα. «Το όριο για να λειτουργήσει ένα σχολείο ως διθέσιο είναι να έχει 15 μαθητές. Στο συγκεκριμένο σχολείο υπάρχουν 16 παιδάκια. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το σχολείο μένει χωρίς δάσκαλο. Τα μαθήματα γίνονται κανονικά σε ένα τμήμα» σχολίασε σχετικά.

«Θέση μας είναι ότι όλα τα σχολεία στις απομακρυσμένες περιοχές θα πρέπει να στηριχθούν με επιπλέον εκπαιδευτικούς ώστε να έχουν όλοι οι μαθητές ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα» τόνισε εξάλλου ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Αποστόλης Μούσιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου