ΤΟΠΙΚΑ

Πρώτο βήμα για το αποχετευτικό Ν. Αγχιάλου

πρώτο-βήμα-για-το-αποχετευτικό-ν-αγχιά-157428

Ξεκινά από τη ΔΕΥΑΜΒ η διαδικασία για τη δημοπράτηση και κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου στη Ν. Αγχίαλο. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 16 εκατ. ευρώ περίπου, που αναμένεται να συμβάλλει στη θωράκιση του Παγασητικού κόλπου και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ έγινε το πρώτο βήμα. Έγινε αποδοχή της χρηματοδότησης για το πρώτο υποέργο -το έργο έχει χωριστεί σε τρία υποέργα- που αφορά στην κατασκευή βαρυτικού δικτύου αποχέτευσης, προϋπολογισμού 7.230.000 ευρώ. Παράλληλα με την αποδοχή της χρηματοδότησης, εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης, οι όροι διακήρυξης και ο τρόπος εκτέλεσης του έργου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Αρη Σαββάκη, θα ακολουθήσει η ίδια διαδικασία και για τα άλλα δύο υποέργα: την κατασκευή των καταθλιπτικών αγωγών και αντλιοστασίων προϋπολογισμού 1,6 εκατ. ευρώ, και για τη σύνδεση δικτύου με τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων.

Εκτιμάται ότι έως τέλος του χρόνου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου και ανάδειξης αναδόχου, προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου