ΤΟΠΙΚΑ

Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία: Παράνομες χωματερές κοντά στο Πανθεσσαλικό

περιβαλλοντική-πρωτοβουλία-παράνομ-157812

Την ύπαρξη παράνομων χωματερών στην περιοχή του Πανθεσσαλικού Σταδίου καταγγέλλει η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας με επιστολή της προς την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη και τον ασκούντα χρέη Δημάρχου, Θάνο Θεοδώρου και ζητεί την παρέμβασή τους για τον καθαρισμό των χώρων.

Αναλυτικά, στην επιστολή που συνοδεύεται και από φωτογραφίες, αναφέρονται τα εξής:

Σας ενημερώνουμε ότι, 50 μέτρα από τη γέφυρα του Πανθεσσαλικού Σταδίου έχει δημιουργηθεί παράνομη χωματερή, καθώς επίσης και στην όχθη του Ξηριά, πολύ κοντά το νέο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, ανάμεσα σε πιστοποιημένες αθλητικές εγκαταστάσεις. Επισυνάπτουμε σχετικές φωτογραφίες.

Επειδή οι δύο αυτές χωματερές βρίσκονται κυριολεκτικά μέσα στην πόλη του Βόλου, η δε Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επιβάλλει, πολλές φορές, πρόστιμα στη χώρα μας για παράνομες χωματερές, σας παρακαλούμε να φροντίσετε να καθαριστούν οι χώροι αυτοί που προσβάλουν το πολιτισμό μας και την εικόνα της πόλης του Βόλου, η οποία είναι και τουριστική περιοχή”.

“Να κηρυχθεί ως προστατευόμενη περιοχή ο Παγασητικός Κόλπος”

Επίσης, με επιστολή προς τους βουλευτές του Νομού Μαγνησίας, η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία ζητεί να ενεργήσουν ώστε στο πλαίσιο νέου Νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στη Βουλή για τις νέες προστατευόμενες περιοχές να περιληφθεί σε αυτές και ο Παγασητικός Κόλπος.

Αναλυτικά η επιστολή: “Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του Αναπληρωτή ΥΠΕΝ κ. Σωκράτη Φάμελλου, τις οποίες επισυνάπτουμε, πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔΠΠ). Επίσης ότι νέες περιοχές εντάσσονται στην κατηγορία των προστατευόμενων περιοχών. Σε αυτές τις περιοχές εντάσσεται (και πολύ σωστά) και ο Κορινθιακός Κόλπος, ως κλειστός κόλπος.

Επειδή, όπως γνωρίζετε, και ο Παγασητικός Κόλπος είναι επίσης κλειστός κόλπος σας ενημερώνουμε για τις δικές σας ενέργειες ώστε και αυτός να ενταχθεί στις προστατευόμενες περιοχές”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου