ΤΟΠΙΚΑ

Κρουαζιέρα, μαρίνα, σταθμό εμπορευματοκιβωτίων «δείχνει» στον Βόλο το ΤΑΙΠΕΔ

κρουαζιέρα-μαρίνα-σταθμό-εμπορευματ-158666

Στην παραχώρηση μέρους της τρίτης προβλήτας του λιμανιού του Βόλου στη Χαλυβουργία προκειμένου η βιομηχανία να μεταφέρει εκεί τη φορτοεκφόρτωση παλαιοσιδήρου από το σημείο που βρίσκεται σήμερα κοντά στη συνοικία Παλιό Λιμεναρχείο πρόκειται να προχωρήσει ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος ενημέρωσε ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία – συζήτηση με τον κ. Νίκο Μάνεση για να μεταφερθεί εκεί η δραστηριότητα με όρους περιβαλλοντικούς.

Το θέμα συζητήθηκε και το Σάββατο στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένα Βόλου μετά από αίτημα εκπροσώπων της συνοικίας Παλιό Λιμεναρχείο.

Συγκεκριμένα στον ΟΛΒ πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εκπροσώπων των κατοίκων της συνοικίας του Παλιού Λιμεναρχείου με την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, τον βουλευτή Μαγνησίας Μάκη Μπαλλή και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Ο.Λ.Β. ΑΕ, Θρασύβουλο Σταυριδόπουλο.

Ο κ. Σταυριδόπουλος παρείχε ενημέρωση ως προς τη μεταφορά της θέσης φορτοεκφόρτωσης παλαιοσιδήρου για τις ανάγκες της βιομηχανίας Χαλυβουργίας υπό όρους περιβαλλοντικούς.

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, η κα υφυπουργός διευκρίνισε ότι θα μεριμνήσει για την επιτάχυνση της νομικής διερεύνησης από πλευράς του Δημοσίου, όσον αφορά την παραχώρηση που αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση.

Παράλληλα, τόσο η κ. Παπανάτσιου όσο και κ. Μπαλλής τόνισαν ότι η απομάκρυνση της συγκεκριμένης φορτοεκφορτωτικής λειτουργίας από το σημείο, που σήμερα πραγματοποιείται, σε μικρή απόσταση από τη συνοικία, υπήρξε αίτημα πολύχρονο, που επιτέλους προχωρεί προς επίλυση.

Παρελήφθη η μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ

Στο μεταξύ, τον δρόμο για επενδύσεις προς τρεις κατευθύνσεις, την κρουαζιέρα και τη μαρίνα, τη δημιουργία σταθμού εμπορευματοκιβωτίων και οτιδήποτε μπορεί να αφορά χύδην φορτία, ανοίγει η μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ για το λιμάνι του Βόλου.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος που παρέλαβε τη δωδεκασέλιδη έκθεση του ΤΑΙΠΕΔ, ενημέρωσε ότι στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ θα επισκεφτούν τις επόμενες μέρες το λιμάνι του Βόλου και θα γίνει διαβούλευση.

«Το προηγούμενο διάστημα το ΤΑΙΠΕΔ, σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς έκανε μία μελέτη. Σε αυτή αναφέρεται τι ενδιαφέρει τους επενδυτές για το λιμάνι του Βόλου» επισήμανε.

Ερωτηθείς σχετικώς για περισσότερα στοιχεία για τον κάθε τομέα – επένδυση ξεχωριστά, ο κ. Σταυριδόπουλος είπε ότι ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου δεν έχει προς το παρόν περισσότερες πληροφορίες, καθώς όπως και τα υπόλοιπα λιμάνια δεν συμμετείχε στη διαδικασία της αξιολόγησης.

«Όταν μας επισκεφτούν θα συζητήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Καταρχήν θα πρέπει να προσδιοριστεί ένα μίνιμουμ τίμημα και θα αποφασίσουμε το κομμάτι από το οποίο θα ξεκινήσουμε. Θα εκδώσουμε προσκλήσεις ενδιαφέροντος και θα διενεργηθούν διεθνείς διαγωνισμοί», ενημέρωσε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου