ΤΟΠΙΚΑ

Κ. Αγοραστός: Θέλουμε Αυτοδιοίκηση που να είναι απρόσωπη στην εξυπηρέτηση των πολιτών

κ-αγοραστός-θέλουμε-αυτοδιοίκηση-που-158695

«Θέλουμε Αυτοδιοίκηση που να είναι απρόσωπη στην εξυπηρέτηση των πολιτών», επισήμανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπογράφοντας την Προγραμματική Συμφωνία για τη Δράση «Αναδιοργάνωση και διοικητική μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού – Απλούστευση και προτυποποίηση διαδικασιών λειτουργίας των ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού – Πιλοτική λειτουργία».

Την Προγραμματική Συμφωνία υπέγραψαν εκ μέρους του Υπουργείου Εσωτερικών ο Υπουργός κ. Πάνος Σκουρλέτης και εκ μέρους της ΚΕΔΕ ο Πρόεδρός της κ. Γιώργος Πατούλης. Παρέστησαν από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ο Αναπληρωτής υπουργός κ. Αλέξης Χαρίτσης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κώστας Πουλάκης και από την ΕΕΤΑΑ ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Δ. Καλογερόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Θ. Γκοτσόπουλος.

«Επιτέλους, ξεκινά ένα έργο το οποίο ήθελε και χρειάζεται η Αυτοδιοίκηση», τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός και πρόσθεσε: «θεωρούμε επιβεβλημένο η διαδικασία να κινηθεί γρήγορα ώστε να φθάσουμε το συντομότερο σε μια Αυτοδιοίκηση που να λειτουργεί με μεγαλύτερη ταχύτητα και λιγότερη γραφειοκρατία».

Ο κ. Κ. Αγοραστός επαναβεβαίωσε την κεντρική θέση της ΕΝΠΕ για «Αυτοδιοίκηση που να είναι απρόσωπη στην εξυπηρέτηση των πολιτών, να μην έρχεται δηλαδή ο πολίτης σε επαφή με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τις υπηρεσίες. Στόχος μας είναι κάθε πολίτης να εξυπηρετείται γρήγορα με βάση τις αρχές αμεροληψίας, της δικαιοσύνης και της σωστής αξιολόγησης», σημείωσε και συνέχισε: «το ζητούμενο είναι και οι υπηρεσίες του κεντρικού κράτους να λειτουργούν γρήγορα, γιατί με τις αποφάσεις τους κρίνεται η έκβαση σημαντικών υποθέσεων, εθνικής και τοπικής εμβέλειας. Να μην υπάρχουν δηλαδή καθυστερήσεις και δεύτερες σκέψεις».

Ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ επαναβεβαίωσε την βούληση των Περιφερειών να συνεργαστούν σε δράσεις και προγράμματα προς όφελος του πολίτη και υπογράμμισε: «Με την προγραμματική σύμβαση ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να κερδίσουμε το μέλλον των συνανθρώπων μας.

Εμείς ως Περιφέρειες ξέρουμε να συνεργαζόμαστε, γιατί η συνεργασία είναι στο DNA μας, και να φθάνουμε σε θετικά, δημιουργικά αποτελέσματα. Βέβαια, δεν παραβλέπουμε τις δυσκολίες. Χρειάζεται να μην παρασυρόμαστε από διάφορες, επικαιρικές ή λαϊκίστικες ιδιομορφίες, ιδιοτυπίες, ιδεοληψίες, γιατί θέλουμε μια Αυτοδιοίκηση που, όπως αναφέρει το Σύνταγμα, να ασκεί αποτελεσματική διοίκηση προς όφελος των πολιτών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου