ΤΟΠΙΚΑ

«Κόκκινο πανί» για τους εργαζόμενους το πολυνομοσχέδιο

κόκκινο-πανί-για-τους-εργαζόμενους-159172

Από την ισχνή συμμετοχή εργαζομένων χαρακτηρίστηκαν οι χθεσινές κινητοποιήσεις που είχαν προγραμματιστεί στον Βόλο από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και την Γραμματεία του ΠΑΜΕ Μαγνησίας, με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα νέα προαπαιτούμενα.

Οι δύο συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στην οδό Δημητριάδος: έξω από το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είχαν συγκεντρωθεί οι δημόσιοι υπάλληλοι από διάφορους κλάδους, και δίπλα στην πλατεία Πανεπιστημίου οι διαδηλωτές των ταξικών σωματείων του ΠΑΜΕ

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα τόνισαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ώστε τα μέτρα που ψηφίζονται από τη συγκυβέρνηση να ακυρωθούν στην πράξη.

«Πρόκειται για σκληρά μέτρα τα οποία θα προκαλέσουν επώδυνες ανατροπές στον προγραμματισμό της κάθε οικογένειας», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Φίλιππος Κωνσταντινίδης, ο οποίος όπως ήταν φυσικό δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τη μικρή συμμετοχή.

Στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ συμμετείχαν εκπρόσωποι των δασκάλων και καθηγητών, καθώς και η Ένωση Λιμενικών Υπαλλήλων. Σε ανακοίνωση της Ενωσης μάλιστα επισημαίνεται πως «σε μία εποχή που τα πάντα καταλύονται, το συνδικαλιστικό κίνημα, αποτελώντας το τελευταίο ανάχωμα υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, παραμένει σταθερά αντίθετο σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης της ελευθερίας της έκφρασης και των δημοκρατικών διεκδικήσεων».

Πορεία και διαμαρτυρία στον ΣΕΒ

Στην πλατεία Πανεπιστημίου ήταν το αγωνιστικό ραντεβού των διαδηλωτών ταξικών σωματείων του Βόλου. Σε δηλώσεις του, ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ Μαγνησίας Απόστολος Ριζόπουλος, κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι καταργεί συνδικαλιστικά δικαιώματα και ότι τα νέα μέτρα θα πλήξουν τις αδύναμες κοινωνικά ομάδες, και κάλεσε τους εργαζόμενους να αντισταθούν στα αντιλαϊκά μέτρα που ψηφίζονται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, μετά την πλατεία Πανεπιστημίου κατευθύνθηκαν στην οδό Αργοναυτών με Ιωλκού και έκαναν στάση έξω από τα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας, καταγγέλλοντας τον περιορισμό δικαιώματος στην απεργία. «Το δικαίωμα αυτό το κατάκτησαν με αγώνα και αίμα οι εργαζόμενοι. Ο αγώνας θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες ώστε να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να πάρει τα μέτρα πίσω», διαμήνυσαν οι διαδηλωτές, που αφού φώναξαν διάφορα συνθήματα αποχώρησαν ειρηνικά για να συνεχίσουν την πορεία τους στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου