ΤΟΠΙΚΑ

Ετοιμάζουν «θερμή» υποδοχή στον Υπουργό Υγείας

ετοιμάζουν-θερμή-υποδοχή-στον-υπου-159420

«Θερμή» υποδοχή στον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, ετοιμάζουν οι συνταξιούχοι της Μαγνησίας.

Ο κ. Ξανθός θα βρίσκεται μεθαύριο στον Βόλο για να εγκαινιάσει την Τοπική Μονάδα Υγείας Αγριάς, ενώ θα έχει συναντήσεις με εργαζομένους στον τομέα της Υγείας και το απόγευμα θα μιλήσει σε ανοικτή εκδήλωση.

Ειδικότερα, οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ – Δημοσίου – OAEE (ΤΕΒΕ-ΤΣΑ) – ΝΑΤ – ΟΑΕΕ (ΤΑΕ) – ΑΓΕΤ διοργανώνουν για μεθαύριο Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο Βόλου και καλούν όλους να συμμετέχουν σε αυτή.

Σε ανακοίνωση -κάλεσμα για την μεθαυριανή κινητοποίηση αναφέρονται, μεταξύ άλλων τα εξής:

“Η κυβέρνηση, με τα «εγκαίνια» του Υπουργού Υγείας στο Νοσοκομείο του Βόλου και στην Αγριά, την Πέμπτη, τρεις μόλις μέρες μετά την ψήφιση του αντιλαϊκού εκτρώματος στη Βουλή, προσπαθεί απεγνωσμένα να καλύψει ότι υλοποιεί τις δεσμεύσεις της απέναντι στους εκμεταλλευτές του λαού, μεταξύ όλων των άλλων και με μέτρα που επιδεινώνουν την Υγεία και τους όρους παροχής της ιατροφαρμακευτικής του περίθαλψης.

Για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων διευρύνει το χάσμα ανάμεσα στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και στη δυνατότητα να αξιοποιούνται από το λαό οι τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης, της τεχνολογίας και της παραγωγικότητας.

Με τις φιέστες του υπουργείου Υγείας για τη «Μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας » που θα γίνουν σ’ όλη τη χωρά, αναζητούνται οι τρόποι με τους οποίους θα πλασάρουν τις ελάχιστες, υποβαθμισμένες και κατακερματισμένες υπηρεσίες ΠΦΥ με αύξηση των πληρωμών, ως μεταρρύθμιση με την οποία ο λαός θα βρει δήθεν την υγειά του!

Σε σύγκριση με τις προϋποθέσεις που υπάρχουν για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών σε Υγεία – Πρόνοια – Ασφάλιση, αποτυπώνεται σε όλο του το «μεγαλείο» το σκάνδαλο του «εξορθολογισμού» και των περικοπών στους τομείς αυτούς, ώστε να ανοίξουν νέα πεδία κερδοφορίας στο κεφάλαιο και να βρεθεί «ζεστό» χρήμα για τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, αλλά και η πρόκληση των μηχανισμών πτωχοκομείου που στήνει η κυβέρνηση για τη «διαχείριση», όπως λέει, της «ακραίας φτώχειας» που αφήνει πίσω αυτή η πολιτική υπέρ του κεφαλαίου.

Η κυβέρνηση, με πρωταγωνιστή τον υπουργό Υγείας, ετοιμάζεται να εγκαινιάσει δυο μονάδες ΤΟΜΥ στη Μαγνησία και να «παίξει» θεατρική παράσταση με έργο την εξαπάτηση του λαού για τη δήθεν αναβάθμιση της δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας . Οι εξαγγελίες είναι κάλπικες για το λαό και χρυσάφι για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Για ποια αναβάθμιση μπορεί να μιλάει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όταν στον κρατικό προϋπολογισμό προβλέπεται περαιτέρω σφαγιασμός της κρατικής χρηματοδότησης των δημόσιων μονάδων Υγείας κατά 362 εκατ. ευρώ και στον ΕΟΠΥΥ κατά 214 εκατ. ευρώ, που θα προσθέσουν επιπλέον πληρωμές από τις λαϊκές οικογένειες για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, θα υποβαθμίσουν ακόμα περισσότερο τις δημόσιες μονάδες και παροχές Υγείας ;

Οι Τοπικές Μονάδες Υγείας στη Ν.Ι. Βόλου και στην Αγριά είναι άλλες δυο από τις 100 που προβλέπει η συμφωνία της κυβέρνησης με τους “θεσμούς” για την 3η “αξιολόγηση”. Όπως αναφέρει, είναι ένα από “τα διαρθρωτικά μέτρα με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας ως μέσου συγκράτησης των δαπανών”.

Οι γιατροί των Τοπικών Μονάδων Υγείας προβλέπεται να λειτουργήσουν ως “κόφτες” των ασθενών και των αναγκών τους, με υποτυπώδεις παροχές στο όριο των πετσοκομμένων προϋπολογισμών του κράτους και του ΕΟΠΥΥ.

Γι’ αυτό σε αυτές τις δομές προβλέπονται ελάχιστοι γιατροί για πολλές χιλιάδες πληθυσμού και ελάχιστα υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας , χωρίς εργαστήρια και ειδικούς γιατρούς. Οι “υψηλού επιπέδου” υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, θα παρέχουν και θα αντιστοιχούν το πολύ σε μια γρήγορη εξέταση και μια συνταγογράφηση για ένα μικρό μέρος του πληθυσμού. Τόσο αναβάθμιση είναι οι ΤοΜΥ που στη Μαγνησία η στελέχωση του γίνεται με αποσπάσεις γιατρών από το ΠΕΔΥ!”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου