ΤΟΠΙΚΑ

«Κληρώνει» σήμερα για την 32η Ταξιαρχία

κληρώνει-σήμερα-για-την-32η-ταξιαρχία-159811

«Κληρώνει» σήμερα για την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών στο Στρατόπεδο Γεωργούλα. Στη 1 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και την κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη στο Πεντάγωνο.

Η συνάντηση είχε ζητηθεί μετά το αποκλειστικό δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ότι σχεδιάζεται η μετακίνηση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στον Αυλώνα, στο πλαίσιο των αλλαγών που προωθούνται στη στρατιωτική δομή της χώρας. Σημειώνεται πως στο www.taxydromos.gr βρίσκεται σε εξέλιξη ψηφοφορία με το ερώτημα: «Συμφωνείτε ή όχι με τη μεταφορά της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το στρατόπεδο του Βόλου;». Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ του ΝΑΙ και του ΟΧΙ στο συγκεκριμένο ερώτημα.

Οι βουλευτές σήμερα αναμένεται να ζητήσουν από τον κ. Καμμένο να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Σημειώνεται πως ο υπουργός πάντως επιβεβαίωσε πλήρως το ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε μόλις δημοσιοποιήθηκε το θέμα, ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος.

Απαντώντας στην ερώτηση που είχε κατατεθεί στη Βουλή, πριν από λίγες μέρες ο κ. Καμμένος παραδέχτηκε πως στο πλαίσιο της επανεξέτασης της Δομής Δυνάμεων, με σκοπό τη βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, επανεξετάζεται το σύνολο των δομών του Στρατού Ξηράς, και ότι στο πλαίσιο αυτό μελετάται από επιτροπή και η πιθανή μεταστάθμευση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στον Αυλώνα Αττικής, προκειμένου να εξυπηρετηθεί καλύτερα η υφιστάμενη επιχειρησιακή σχεδίαση», όπως ανέφερε.

Όπως συγκλίνουν εξάλλου όλες οι πληροφορίες, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στα τέλη Ιανουαρίου στο Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), όπου θα τοποθετηθούν οι αρχηγοί όλων των Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων προσδιορίζεται για τα τέλη Ιανουαρίου. Ωστόσο, το Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει ζητήσει από την 32η Ταξιαρχία να αποστείλει μέχρι τις 28 Ιανουαρίου, ολοκληρωμένη πρόταση της Ταξιαρχίας για το θέμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου