ΤΟΠΙΚΑ

«Αυτοδιοικητικές οι εκλογές, όχι δημοψήφισμα»

αυτοδιοικητικές-οι-εκλογές-όχι-δημο-486402

Την άποψή του ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής θα στείλουν πολιτικά μηνύματα, αλλά δεν πρέπει να μετατραπούν σε ένα είδος δημοψηφίσματος, εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης από το Βόλο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο δημαρχείο του Βόλου.

Ο κ. Κουβέλης επισκέφτηκε παράλληλα το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Βόλου με τη Δημοκρατική Συμπολιτεία Πάνο Σκοτινιώτη και εξέφρασε την υποστήριξή του, ενώ από το δημαρχείο του Βόλου νωρίτερα -έχοντας στο πλευρό του τον υποψήφιο περιφερειάρχη της Δ.Α στην Θεσσαλία Θανάση Ζαχαρόπουλο και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Πάρι Μουτσινά- κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τις προγραμματικές θέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς για την Αυτοδιοίκηση.

Ο πρόεδρος της Δ.Α επέκρινε έντονα τον πρωθυπουργό για το εκλογικό δίλημμα που έθεσε στη διακαναλική συνέντευξη, ενώ διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του θα κατέβει αυτόνομα στις εθνικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν. Αναφερόμενος στο πολιτικό κλίμα των ημερών ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς είπε ότι έναν χρόνο μετά τις εθνικές εκλογές και μήνες μετά την εφαρμογή του Μνημονίου οι εργαζόμενοι έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδες καταστάσεις και πολλοί από αυτούς ωθούνται μακριά από τις κάλπες γιατί δεν πιστεύουν ότι μπορεί να αλλάξει κάτι. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι με το δίλημμα που έθεσε προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση και πρόσθεσε ότι ο κ. Παπανδρέου ακολούθησε τον ολισθηρό δρόμο του κ. Σαμαρά και συνέβαλε στο κλίμα αστάθειας και αβεβαιότητας.

Ο κ. . Κουβέλης έψεξε ωστόσο και την υπόλοιπη Αριστερά κάνοντας λόγο για «σύμπηξη ενός ετερόκλητου αντιμνημονιακού μετώπου» .

Αναφερόμενος στον χαρακτήρα των εκλογών ο κ. Κουβέλης επισήμανε ότι σαφώς έχουν πολιτικό χαρακτήρα, διότι πολιτικός είναι ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης και υπό το πρίσμα αυτό είναι λογικό ότι θα στείλουν και πολιτικά μηνύματα, αλλά όπως τόνισε δεν είναι δυνατόν, τα μηνύματα αυτά, να μετατραπούν σε ένα είδος δημοψηφίσματος.

Θέλοντας μάλιστα να αποσυνδέσει τις τοπικές εκλογές από τις εθνικές τόνισε ότι στόχος του κόμματός του είναι να νικήσουν οι ιδέες της αυτοδιοίκησης, της ουσιαστικής αποκέντρωσης και να επικρατήσουν οι δυνάμεις που μπορούν να διαχειριστούν με διαφάνεια τις υποθέσεις της αυτοδιοίκησης.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μετά το αποτέλεσμα της κάλπης ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι η Δημοκρατική Αριστερά «θα διεκδικήσει με αυτόνομη παρουσία την ψήφο του ελληνικού λαού» και εξέφρασε αισιοδοξία για το μέλλον του κόμματός του, λέγοντας ότι με μικρά αλλά σταθερά βήματα, κάνει βήματα μπροστά.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου