ΤΟΠΙΚΑ

Κατολισθήσεις σε Δράκεια, Ανάβρα, Κανάλια, Πορταριά και Σκόπελο

κατολισθήσεις-σε-δράκεια-ανάβρα-κανά-160851

Σοβαρά προβλήματα σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου, προκάλεσαν οι κατολισθήσεις που ήρθαν να προστεθούν στα προβλήματα που προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση των δύο τελευταίων ημερών.

Τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας τα δύο τελευταία 24ωρα, χρειάστηκαν να παρέμβουν σε αρκετά μέτωπα τόσο στον ορεινό όγκο της Μαγνησίας όσο και στην Σκόπελο προκειμένου να απεγκλωβίσουν το δίκτυο από μεγάλα κομμάτια βράχων που αποκολλήθηκαν και ανά πάσα στιγμή υπήρχε κίνδυνος πρόκλησης σοβαρού ατυχήματος.

Το δυσκολότερο μέτωπο εντοπίζεται στον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί στο χωριό της Δράκειας όπου σημειώθηκε μεγάλη κατολίσθηση το Σάββατο το απόγευμα, λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα από την είσοδο του χωριού, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν αρκετοί επισκέπτες οι οποίοι παρέμειναν στα οχήματά τους, μέχρι να καθαριστεί ο δρόμος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα συνεργεία στην περιοχή επιχειρούσαν και χθες προκειμένου ο δρόμος να παραμείνει ανοιχτός στα οχήματα ενώ έχει δοθεί εντολή να παραμείνουν σε επιφυλακή και σήμερα, προκειμένου αν χρειαστεί να παρέμβουν εκ νέου.

Κατολίσθηση σημειώθηκε επίσης στο οδικό δίκτυο της Ανάβρας στον Αλμυρό για αυτό και χρειάστηκε παρέμβαση από μηχανήματα, όπως επίσης και στην περιοχή των Καναλίων.

Το ίδιο έγινε το Σάββατο το απόγευμα και στην Πορταριά, στο ύψος της εκκλησίας του Αγ. Νικολάου, όπου από την κατολίσθηση έκλεισε για λίγη ώρα ο δρόμος, μέχρι τα μηχανήματα να απομακρύνουν πέτρες και βράχους για την ασφάλεια των διερχομένων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου