ΤΟΠΙΚΑ

Ομιλία Αλ. Μεϊκόπουλου στη Βουλή για το Πολυνομοσχέδιο

ομιλία-αλ-μεϊκόπουλου-στη-βουλή-για-το-163529

«Για να μιλήσουμε για την Ελλάδα της επόμενης μέρας, θα πρέπει να έχουμε απρόσκοπτη και ομαλή πρόσβαση στις διεθνείς αγορές δανεισμού με χαμηλό επιτόκιο και αυτός ο στρατηγικός μας στόχος βρίσκεται όλο και πιο κοντά», επεσήμανε στην αρχή της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, την Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου.

Η συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής αφορούσε τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, η ψήφιση του οποίου αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα.

«Το πολυνομοσχέδιο με τα τελευταία προαπαιτούμενα τάσσεται σε ένα συγκεκριμένο οδικό χάρτη για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Με το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, την καινούρια έξοδο που θα επιχειρηθεί στις αγορές και τη δημιουργία ενός μαξιλαριού ασφαλείας για ασφαλή και καθαρή έξοδο της χώρας, έχουμε τη συζήτηση για τη συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το ακανθώδες ζήτημα του χρέους», είπε ο βουλευτής.

Και πρόσθεσε πως, “Στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνονται ενδεικτικά διατάξεις που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα, όπως, η απλοποίηση και επιτάχυνση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων, η ενίσχυση και η ανάπτυξη των επιχειρηματικών πάρκων και η επιτάχυνση της υλοποίησης δημοσίων έργων. Ακόμη, περιλαμβάνονται σημαντικές προνοιακές διατάξεις για την αναμόρφωση των οικογενειακών επιδομάτων που θα ευνοήσουν συνολικά 738.000 οικογένειες, όπως και ρυθμίσεις για το θεσμό της διαμεσολάβησης, για τη διαμόρφωση του Εθνικού Κτηματολογίου και την κωδικοποίηση της λατομικής νομοθεσίας”.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Βουλευτής στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν στον εκσυγχρονισμό και τη συγκέντρωση της λατομικής νομοθεσίας, τονίζοντας πως αυτές δίνουν λύση και σε ένα “χρονίζον πρόβλημα των λατόμων του Ν. Πηλίου, οι οποίοι θα μπορέσουν να ξαναμπούν στα λατομεία και να δουλέψουν σε μια δραστηριότητα που δίνει ζωή στην περιοχή”.

Ο Βουλευτής στην ομιλία του στάθηκε και στις εργατικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, μη παραλείποντας να αναφέρει ότι στο τέλος του 2017, μετά από οχτώ ολόκληρα χρόνια, για πρώτη φορά έχουμε περισσότερες μόνιμες προσλήψεις από προσλήψεις ημιαπασχόλησης, την ανεργία να μειώνεται στο 20% από το 27% που ήταν το 2015, ενώ τόνισε ότι ένα περίπου δισεκατομμύριο ευρώ έχουν κατανεμηθεί σε προγράμματα ενίσχυσης 177.000 ανέργων, εκ των οποίων 121.000 επέστρεψαν στην εργασία. Αναφερόμενος στη ρύθμιση για την απαιτούμενη απαρτία για τη λήψη απόφασης απεργίας στα πρωτοβάθμια μη πανελλαδικά σωματεία, επεσήμανε πως η ρύθμιση έγινε σε ένα δυσμενές περιβάλλον, όπου η ελληνική κυβέρνηση απέκρουσε τη θεσμοθέτηση του λοκ άουτ, τις απολύσεις συνδικαλιστικών στελεχών που ζητούσαν οι δανειστές, πετυχαίνοντας τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Βουλευτής αναφερόμενος στους θετικούς δείκτες της οικονομίας και το καλό επίπεδο των δημοσιονομικών μεγεθών, τόνισε ότι το ζήτημα είναι αυτό το θετικό πρόσημο να μεταφραστεί και στην καθημερινότητα των πολιτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου