ΤΟΠΙΚΑ

«Χωρίς καθαριότητα οι υπηρεσίες του ΙΚΑ Βόλου»

χωρίς-καθαριότητα-οι-υπηρεσίες-του-ι-164430

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την έλλειψη καθαριότητας στις υπηρεσίες του ΙΚΑ Βόλου. Όπως επισημαίνει ο βουλευτής Μαγνησίας, η μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση που παρατηρείται αναφορικά με την προκήρυξη διαγωνισμού για την καθαριότητα των υπηρεσίων του ΙΚΑ Βόλου, αλλά και του συνόλου των υπηρεσίων του ιδρύματος πανελλαδικώς για το 2018, θέτει σημαντικό ζήτημα δημόσιας υγείας.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: ’Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ Βόλου, μετά την πρόσφατη λήξη των συμβάσεων καθαριότητας για τα κτίρια που στεγάζονται οι υπηρεσίες του ιδρύματος. Την ίδια στιγμή αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως η διοίκηση του ΕΦΚΑ δεν έχει προχωρήσει ακόμη στη διαδικασία διενέργειας διαγωνισμού, προκειμένου να αναδειχθεί ανάδοχος που θα αναλάβει το έργο της καθαριότητας των κτιρίων που στεγάζονται οι υπηρεσίες για το 2018. Απόρροια αυτής της κατάστασης είναι οι υπηρεσίες του ΙΚΑ να μένουν υγειονομικά ακάλυπτες και να τίθεται ζήτημα δημόσιας υγείας.

Εξάλλου, η καθαριότητα αυτών των υπηρεσιών είναι επιβεβλημένη, καθώς πλήθος ασφαλισμένων αλλά και εργαζομένων προσέρχονται καθημερινά στους συγκεκριμένους χώρους”.

Τέλος, ο Χρήστος Μπουκώρος, με την ερώτησή του, ζητά να ενημερωθεί από την αρμόδια υπουργό για την καθυστέρηση στην προκήρυξη του διαγωνισμού καθαριότητας, ενώ συγχρόνως την καλεί να επιλύσει άμεσα το ζήτημα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου