ΤΟΠΙΚΑ

Από το Βόλο σε όλη την Ευρώπη…

από-το-βόλο-σε-όλη-την-ευρώπη-486809

 

Ρώμη και Βρυξέλλες με τη Ryanair από τέλος Μαρτίου, Τίρανα με τη Belle Air από το Δεκέμβριο και Άμστερνταμ με τη Transavia από τον Απρίλιο, είναι οι νέοι προορισμοί που θα προστίθεται στα ταμπλό αναχωρήσεων του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου.

Η Air Berlin και από φέτος η υπ’ αριθμό ένα χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρία Ryanair δημιούργησαν στέρεες πλέον βάσεις για να «απογειωθεί» ακόμη πιο ψηλά το τοπικό αεροδρόμιο.

Χθες από τη Νομαρχία Μαγνησίας η αντινομάρχης Μεταφορών και Τουρισμού Εύη Αδαμάκη, πλαισιωμένη από τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Κ. Λεβέντη και την υπεύθυνη μάρκετινγκ Νοτίου Ευρώπης της Ryanair Giulia Cambacciani, ανακοίνωσε το πρόγραμμα πτήσεων για το καλοκαίρι του 2011 της Ryanair με δύο νέα δρομολόγιο από Βόλο για Βρυξέλλες (Charleroi) και Ρώμη (Ciampino).

Από το τέλος Μαρτίου του 2011 η Ryanair θα εκτελεί συνολικά τέσσερα δρομολόγια –μαζί με του Μιλάνου και της Φρανκφούρτης που ξεκίνησαν από φέτος- αυξάνοντας την κίνηση, μεταφέροντας 50.000 επιβάτες το χρόνο και διατηρώντας 50 θέσεις εργασίας στην περιοχή.

Η κ. Αδαμάκη μίλησε για τα αποτελέσματα μιας μεγάλης προσπάθειας και διαρκών διαβουλεύσεων με όλες τις αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους, που ξεκίνησε το 2007.

Η αρχή έγινε με την Air Berlin, συνδέοντας το Βόλο με τη Νυρεμβέργη και μέσω αυτής με άλλες τέσσερις γερμανικές πόλεις: Αμβούργο, Βερολίνο, Βιέννη, Ντίσελντορφ και επεκτείνοντας το 2010 τις γραμμές με απευθείας δρομολόγια Ντίσελντορφ-Βόλος και Ντίσελντορφ-Σκιάθος και Λονδίνο.

Από φέτος δυναμική εμφάνιση, ανοίγοντας νέα μεγάλη «πόρτα» της Κεντρικής Ελλάδας στην Ευρώπη, έκανε η Ryanair. Οι πληρότητες των πτήσεων για Μιλάνο και Φρανκφούρτη έφτασαν στο εντυπωσιακό ποσοστό του 85%.

Η συμφωνία για τους δύο συγκεκριμένους προορισμούς ισχύει για τα επόμενα δύο χρόνια.

Από το 2011 η Ryanair ανοίγει φτερά από το Βόλο για Ρώμη και Βρυξέλλες. Μάλιστα το πεντάμηνο των συνεχών πτήσεων μετατρέπεται σε επτάμηνο, αφού η αυλαία θα ανοίξει στο τέλος Μαρτίου.

«Επόμενος στόχος, ο οποίος θα κυνηγηθεί από τη νέα χρονιά είναι πτήσεις σε 12μηνη βάση», δήλωσε η κ. Αδαμάκη, η οποία δήλωσε ιδιαίτερα αισιόδοξη, αφού οι πληρότητες της Ryanair και της Air Berlin αποτελούν «γερό χαρτί» στις διαπραγματεύσεις με άλλες αεροπορικές εταιρίες.

Αντίστοιχες προσπάθειες γίνονται για το αεροδρόμιο Σκιάθου, στο οποίο η Air Berlin διπλασιάζει από το 2011 τις πτήσεις.

Το ζητούμενο, σύμφωνα με την κ. Αδαμάκη, ήταν να σταθεί στα πόδια του ένα ανενεργό αεροδρόμιο και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, ώστε να πιεστεί το ΥΠΕΧΩΔΕ και να ολοκληρώσει το νέο αεροσταθμό.

Πτήσεις για Τίρανα

Η κ. Αδαμάκη ανακοίνωσε ότι από 13 Δεκεμβρίου η αλβανική αεροπορική εταιρία Belle Air συνδέει το Βόλο με τα Τίρανα τρεις φορές την εβδομάδα και συγκεκριμένα Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο, «μια κίνηση που εξυπηρετεί τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι ζουν και εργάζονται εδώ», όπως είπε.

Από τον Απρίλιο του 2011 στο μεταξύ η Transavia θα εκτελεί εκτός από πτήσεις τσάρτερ και πτήσεις με εισιτήριο από Βόλο για Άμστερνταμ. «Και έπεται συνέχεια με τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη», δήλωσε η αρμόδια αντινομάρχης.

Παρουσιάζοντας τα δύο νέα δρομολόγια η Giulia Cambacciani δήλωσε: «Η Ryanair είναι ενθουσιασμένη που παρουσιάζει το διευρυμένο πρόγραμμα των πτήσεών τους από το Βόλο για το καλοκαίρι του 2011, προσφέροντας στους επιβάτες τέσσερα δρομολόγια και δύο νέους προορισμούς, τις Βρυξέλλες (από 29 Μαρτίου) και τη Ρώμη (από 27 Μαρτίου).

Για να γιορτάσουμε την παρουσίαση του καλοκαιρινού προγράμματος πτήσεων και τα δύο νέα δρομολόγια, λανσάρουμε 1 εκατομμύριο εισιτήρια στην τιμή των 6 ευρώ για ταξίδια τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο σε περισσότερα από 500 δρομολόγια της Ryanair σε όλη την Ευρώπη».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου