ΤΟΠΙΚΑ

«Μήνυμα νίκης στις εκλογές της Κυριακής»

μήνυμα-νίκης-στις-εκλογές-της-κυριακ-486893

Να γίνει η περιοχή του Αλμυρού πρότυπο, όπως η κοινότητα Ανάβρας έθεσε ως κεντρικό στόχο του ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση στον Αλμυρό.

«Είναι προτεραιότητά μας η περιοχή της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας να κερδίσει γρήγορα το χαμένο έδαφος από την χαμένη 4ετία του κ. Παπατόλια, ο οποίος χωρίς να κάνει έργο κατάφερε το ακατόρθωτο: να υπερχρεώσει τη νομαρχία Μαγνησίας μέσα σε μόλις 4 χρόνια κι ενώ παρέλαβε πλεόνασμα 1 εκατ. 830 χιλ. ευρώ σύμφωνα με τον πρώην νομάρχη κ. Γιάννη Πρίντζο», ανέφερε.

Ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε χαρακτηριστικά τις δηλώσεις του κ. Παπατόλια στις 7 Οκτωβρίου 2008: «Ας κάνουμε τη Νοτιοδυτική Μαγνησία εργαστήρι πολιτικής συμμετοχής και ας καταλήξουμε σε κοινό πλαίσιο προτεραιοτήτων», έλεγε τότε ο απερχόμενος νομάρχης θέτοντας 9 προτεραιότητες, τις οποίες φυσικά δεν προχώρησε. Κι αντί να έλθει σήμερα ενώπιόν σας να απολογηθεί που άλλα έταξε και άλλα έκανε, αυτός έρχεται και εξαγγέλλει όσα ακριβώς εξήγγειλε το 2006», σημείωσε.

Ο κ. Κ. Αγοραστός τόνισε ότι «σύντομα κλείνει η κακή αυτή παρένθεση για τη Μαγνησία και ξεκινά νέα εποχή για την περιοχή του Αλμυρού όπως συνολικά για την Θεσσαλία, εποχή δημιουργίας και προόδου».

Παρουσιάζοντας τις αναπτυξιακές και κοινωνικές προτεραιότητές του για την περιοχή της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας, ο κ. Κ. Αγοραστός έθεσε ως κεντρική του προτεραιότητα την εξασφάλιση των αναγκαίων υδάτινων πόρων που απειλούνται από την ερημοποίηση και την υφαλμύρωση με ανυπολόγιστες αρνητικές συνέπειες, τόσο για την υγεία των κατοίκων της περιοχής όσο και για την αγροτική παραγωγή και οικονομία».

Εκτενή αναφορά έκανε στους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής παρουσιάζοντας το αγροτικό του πρόγραμμα, για το οποίο είπε ότι «αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα του ενωτικού συνδυασμού μας «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών». Όπως είπε στο αναπτυξιακό του πρόγραμμα προβλέπονται μεταξύ άλλων «η σύσταση ομάδας διαχείρισης κρίσεων, το παρατηρητήριο τιμών, η προώθηση και διαφήμιση των ποιοτικών προϊόντων με «Θεσσαλική ταυτότητα» εντός και εκτός Ελλάδας, η ενίσχυση πρωτοβουλιών για τη μεταποίηση και τυποποίηση προϊόντων, η τακτική παρουσία των γεωτεχνικών της περιφέρειας Θεσσαλίας στους αγρούς, η προώθηση και ολοκλήρωση των αναγκαίων αρδευτικών έργων.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας και ειδικότερα της Μαγνησίας δεν τρέφουν ψευδαισθήσεις: ψήφος στον κυβερνητικό υποψήφιο κ. Παπατόλια σημαίνει αποδοχή των αποζημιώσεων – ψίχουλα για λίγους στο βαμβάκι, σημαίνει αποδοχή της μη συνέχισης του προγράμματος μείωσης της νιτρορύπανσης, σημαίνει αποδοχή του αναστολής των έργων του Αχελώου και γενικά των αναγκαίων αρδευτικών έργων στη Θεσσαλία.

Αντίθετα, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας αντιλαμβάνονται ότι είναι προς το συμφέρον τους να εκλέξουν περιφερειακή αυτοδιοίκηση και αιρετό περιφερειάρχη να διεκδικεί από την κεντρική εξουσία κι όχι να είναι το μακρύ χέρι του κράτους και ο… φοροεισπράκτορας της τρόικας», τόνισε με έμφαση ο κ. Κ. Αγοραστός.

Συγκέντρωση στα Τρίκαλα

«Μήνυμα μεγάλης νίκης στις εκλογές της Κυριακής», χαρακτήρισε την εντυπωσιακή συγκέντρωση των Τρικάλων ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Αναφερόμενος στο δίλημμα του πρωθυπουργού «ή ψηφίζετε τους υποψηφίους μου ή πρόωρες εκλογές», ο κ. Κ. Αγοραστός μίλησε για «κίνηση πανικού, που δείχνει τη μικρή απήχηση των κυβερνητικών υποψηφίων στις περιφέρειες και προοιωνίζεται την καταδίκη τους από το εκλογικό σώμα.

Θέτοντας το διακύβευμα των εκλογών ο κ. Κ. Αγοραστός ανέδειξε τα μεγάλα προβλήματα της Θεσσαλίας και ιδίως της Δυτικής Θεσσαλίας κατηγορώντας τον κυβερνητικό υποψήφιο ότι «επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση απ’ αυτά»:

Ο κ. Κώστας Αγοραστός ξεκαθάρισε: «Παρουσιάζουμε τις θέσεις μας χωρίς μισόλογα, χωρίς να πατάμε σε δύο βάρκες. Άλλωστε, αυτοί που πατάνε στη βάρκα του κόμματός τους φαίνονται: Δεν μπορούν να έλθουν μόνοι τους εδώ στα Τρίκαλα. Χρειάζονται και υπουργούς να τους στηρίξουν… Και μπορεί το νερό του Αχελώου να μην έχει έρθει ακόμη, όμως το πλειοψηφικό ρεύμα της νίκης θα διαπεράσει όλα τα εμπόδια ώστε να προωθηθούν τα αναγκαία έργα στον τόπο μας».

Ο κ. Κ. Αγοραστός είπε με νόημα «εμείς δεν διαβάζουμε εκθέσεις αφηρημένων ιδεών. Ούτε σκοπίμως αόριστα κείμενα, τα οποία προφανώς έχουν γραφεί για άλλες περιφέρειες ή και άλλες χώρες. Το Κολωνάκι ίσως ή το Λουξεμβούργο. Πάντως, όχι τη Θεσσαλία.

Εμείς λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Παρουσιάζουμε την πραγματικότητα όπως είναι, χωρίς να την ωραιοποιούμε. Παρουσιάζουμε και τις προτάσεις μας, προτάσεις οραματικές ναι, αλλά ταυτόχρονα ρεαλιστικές.

Γιατί εμείς επιλέγουμε να πούμε λίγα για να κάνουμε πολλά! Δεν λέμε πολλά για να μην κάνουμε τίποτα…», πρόσθεσε και έφερε ως παράδειγμα τον απερχόμενο νομάρχη Μαγνησίας και κυβερνητικό υποψήφιο:

«Κατάφερε κάτι απίστευτο: Να χρεοκοπήσει μια νομαρχία την οποία παρέλαβε με πλεόνασμα 1 εκατ. 830 χιλ. ευρώ σύμφωνα με τον πρώην νομάρχη κ. Γιάννη Πρίντζο. Και μάλιστα αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό: Χωρίς να κάνει έργο.

Μετά λοιπόν, το περίφημο «λεφτά υπάρχουν», οι πολίτες της Θεσσαλίας αξιώνουν σήμερα να πληροφορηθούν υπεύθυνα: Πού πήγαν τα λεφτά κ. Παπατόλια;».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου